Αυτό είναι το πιο ρομαντικό σπίτι που έχω δει και βρίσκεται (πού αλλού;) στην Τοσκάνη!

By

Πριν από περίπου 40 χρόνια, η Dede Pratesi μετακόμισε στη Villa Lunardi, μια βιλίτσα του 17ου αιώνα στα βόρεια της Φλωρεντίας. Εκείνη και ο σύζυγός της (τον οποίο τώρα έχει χάσει) ερωτεύτηκαν το μέρος και το σπίτι και αποφάσισαν να το φτιάξουν παρόλο που ήταν σχεδόν κατεστραμένο. Έτσι, σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο σπίτι το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα ρομαντικά μέρη στον κόσμο… στην καρδιά της Τοσκάνης.

Κουζίνα

kl_toskani08

Μπορεί να έχω πει για πολλές κουζίνες ότι θα ήθελα να ήταν δικές μου αλλά η συγκεκριμένη κουζίνα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Φαντάσου να είναι δική σου και να μαγειρεύεις στους πάγκους της, να τρως στο υπέροχο τραπέζι της και να πίνεις τον πρωινό καυτό καφέ σου απλά κοιτώντας την. Έχει μια μοναδική ζεστασιά και έχει αυτό το χωριάτικο ιταλικό στιλ που μπορεί να τρελάνει άνθρωπο (με την ομορφιά της). Το φωτιστικό είναι φανταστικό (μου θυμίζει ένα μεγάλο φαναράκι σαν αυτά που πουλάνε για κεριά) ενώ τα καλάθια που είναι στερεωμένα στο ταβάνι κάνουν πιο έντονη την χωριάτικη αίσθηση. Όπως και να το κάνουμε αυτή η κουζίνα εκπέμπει έναν όμορφο ρομαντισμό.

Τραπεζαρία

kl_toskani07

Η τραπεζαρία είναι λίγο πιο απλή αν και οι καρέκλες της είναι άκρως αριστοκρατικές. Το φωτιστικό που κρέμεται πάνω από το τραπέζι είναι αρκετά περίτεχνο ενώ κατά τα άλλα-παρόλο που το δωμάτιο δεν έχει βαριά διακόσμηση-σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκει σε μια άλλη εποχή.

Κρεβατοκάμαρα

kl_toskani02

Αυτή είναι μια από τις κρεβατοκάμαρες του σπιτιού. Παρόλο που δεν μπορώ να πω πως θα ήθελα να είναι δική μου, δεν θα με χάλαγε καθόλου να περάσω μερικά βράδια εκεί. Το κίτρινο στους τοίχους (έχουν βάλει μια αρκετά έντονη ταπετσαρία) και στις κουρτίνες κάνουν το χώρο πολύ φωτεινό και αυτή είναι μια πολύ καλή λύση για όσους έχουν μια τόσο μικρή μπαλκονόπορτα όσο είναι αυτή για να μπαίνει το φως του ήλιου στο δωμάτιο.

Κρεβατοκάμαρα

kl_toskani03

Η δεύτερη κρεβατοκάμαρα είναι πιο “παθιάρα” και λιγότερο ρομαντική από την πρώτη. Το κόκκινο και το ροζ επικρατούν στο χώρο. Δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά πράγματα γιατί δεν βλέπω λεπτομέρειες αλλά το κόκκινο κεφαλάρι δεν μπορώ να πω πως θα ήταν και η πρώτη μου επιλογή.

Υπνοδωμάτιο

kl_toskani01

Το τρίτο υπνοδωμάτιο, το οποίο θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι και παιδικό, έχει δύο ίδια κρεβάτια με κάγκελα τα οποία μάλιστα έχουν και τα ίδια σεντόνια στρωμένα. Η floral ταπετσαρία στον τοίχο κάνει σούπερ ρομαντικό το δωμάτιο. Αν είναι μόνο στον έναν τοίχο τότε μπορώ να πω πως μου αρέσει. Διαφορετικά, αν είναι σε όλο το δωμάτιο, θα την χαρακτήριζα υπερβολική.

kl_toskani06

kl_toskani05

Σε γενικές γραμμές δεν θα με χάλαγε να είχα ένα τέτοιο εξοχικό και να περνάω τα καλοκαίρια μου στην Τοσκάνη απολαμβάνοντας τις ημέρες μου σε αυτό το σπίτι. Το ρομαντικό του στοιχείο είναι διάσπαρτο παντού και όσο και να το κρύβω θα με χαρακτήριζα μερικές φορές… αθεράπευτα ρομαντική.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News