Δες έχεις μαγιά; Δες πώς θα κάνεις το ψωμί σου να φουσκώσει

By

Όταν έχεις ξεμείνει από μαγιά και δεν θέλεις να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ μόνο γι’αυτήν, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σου. Μπορείς να φτιάξεις το ψωμί σου και αυτό να φουσκώσει χωρίς κανένα προβλημα αντικαθιστώντας τη μαγιά με κάτι άλλο.

Με τι; Με μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Επίσης καλή δουλειά μπορεί να κάνει μια μίξη γάλακτος και ξιδιού. Διάβασε όμως περισσότερα παρακάτω.

Δες ακόμα –> Brownies χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και αυγά | Με 4 υλικά

ψωμί χωρίς μαγιά

Μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Όταν ανακατεύεις μαγιά με αλεύρι και νερό απελευθερώνονται σάκχαρα τα οποία κάνουν την μαγιά να απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό είναι υπεύθυνο για το φούσκωμα του ψωμιού.

Μπορείς, επομένως, να δημιουργήσεις και πάλι διοξείδιο του άνθρακα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με κάποιο οξύ.

Διάβασε τη συνέχεια στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News