Δες έχεις μαγιά; Δες πώς θα κάνεις το ψωμί σου να φουσκώσει

By

Όταν έχεις ξεμείνει από μαγιά και δεν θέλεις να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ μόνο γι’αυτήν, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σου. Μπορείς να φτιάξεις το ψωμί σου και αυτό να φουσκώσει χωρίς κανένα προβλημα αντικαθιστώντας τη μαγιά με κάτι άλλο.

Με τι; Με μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Επίσης καλή δουλειά μπορεί να κάνει μια μίξη γάλακτος και ξιδιού. Διάβασε όμως περισσότερα παρακάτω.

Δες ακόμα –> Brownies χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και αυγά | Με 4 υλικά

ψωμί χωρίς μαγιά

Μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Όταν ανακατεύεις μαγιά με αλεύρι και νερό απελευθερώνονται σάκχαρα τα οποία κάνουν την μαγιά να απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό είναι υπεύθυνο για το φούσκωμα του ψωμιού.

Μπορείς, επομένως, να δημιουργήσεις και πάλι διοξείδιο του άνθρακα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με κάποιο οξύ.

Διάβασε τη συνέχεια στο dearlife.gr.

You may also like

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτή είναι η διατροφή που ακολούθησε και εξαφάνισε τα περιττά κιλά και το λίπος!

Είναι από τις γυναίκες που δεν μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν. Το έχει παραδεχτεί και την συμπονώ να σου...
Διαβάστε Περισσότερα