#γιατί συνεχίζω να ονειρεύομαι

By

Οι περισσότεροι κειμενογράφοι, που είναι άνθρωποι με λογική, παρουσιάζουν τα γραπτά τους με συνοχή. Αρχή, μέση, τέλος.

Πολλές φορές ακολουθούν ένα μοτίβο, με το να αρχίζουν περιγραφικά, να βάζουν χαρούμενα και χιουμοριστικά στοιχεία, μετά σου πετάνε μια λούπα περιπετειών του ήρωα και φτάνεις στο ναδίρ της ψυχολογίας, για να επέλθει με τον επίλογο η λύτρωση και το συμπέρασμα.

Αυτοί. Εγώ είμαι χαζό από μικρό και κάνω δικά μου πράγματα. Περνάω όλες τις μεθόδους γραφής με μιας και λέω ότι μπορώ να συνεχίζω να ονειρεύομαι γιατί μόνο τότε νιώθω ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Μόνο τότε, μπαίνω σε αυτό που λένε διαδικασία βελτίωσης του εαυτού μου. Σε δεξιότητες, γνώσεις, ποιότητα ζωής, συμπεριφορά απέναντι σε σχέση, οικογένεια, φίλους. Μόνο τότε, αισθάνομαι ότι είμαι κάποιος που χρησιμοποιεί το μυαλό του.

im

Κατάλαβες τώρα τι σου έκανα ε; Σε πήγα στο τέλος. Σου έδωσα πρώτα το συμπέρασμα μου και τον επίλογο. Ανατροπή λέγεται.
Σαν τα όνειρα μου που δεν είναι κανένα τους απλό ή ήρεμο. Τα όνειρα μου είναι μεγάλα και συνήθως μου έρχονται στιγμές που νοιώθω πλήξη. Ή ικανοποίηση από δημιουργία.

Α και όταν οδηγώ. Με έχω πιάσει πολλές φορές να οδηγώ και να μιλάω μόνος μου κάνοντας διαλόγους μελλοντικούς με ανθρώπους για δουλειές, συνεργασίες και μάλιστα έχω δει και κόσμο να με κοιτάει και να σταυροκοπιέται! Σου λέει αυτό χάζεψε. Μιλάει μόνο του.

Έτσι είναι όμως με τα όνειρα μου. Όταν σκεφτώ κάτι που θέλω να κάνω και με ιντριγκάρει, πάλλεται το είναι μου. Θέλω την ονειροπρέζα, σαν τοξικομανής. Να κυλήσει στο αίμα μου και να με γεμίσει ευφορία. Άμεσα το μυαλό μου κατεβάζει ιδέες, τεχνικές, ανακαλύπτω τα κενά μου. Μπαίνω σε μια μυσταγωγική διαδικασία σκέψης, που αποτελεί κάθαρση από τις τοξίνες της μονοτονίας. Είναι το καύσιμο μου. Ο νέος στόχος.

#δικαίωμα στο όνειρο

Πετάω σκεπάσματα και σηκώνομαι νωρίς το πρωί να αδράξω τη μέρα. Δεν θέλω να χάνω χρονο. Έχω λοκάρει στο όνειρο. Όταν ονειρεύεσαι, πιστεύω ότι το κορμί σου εκκρίνει όλες τις ορμόνες που γεννούν το συναίσθημα της ευτυχίας. Έτσι γεμάτος από χαρά θες να καταφέρεις το απόλυτο, την υλοποίηση του ονείρου.

Έλα παιδιά ας σοβαρευτούμε. Μην αρχίζουμε να αναλύουμε χαρακτήρες, σε τυχοδιώκτες, μετριοπαθείς, δειλούς, θαρραλέους και ούτω καθεξής. Ότι χαρακτήρας και να είσαι, δεν γίνεται να μην έχεις έναν τόσο δα μικρούτσικο στόχο ή ένα όνειρο. Αυτό που αλλάζει με τους ανθρώπους, είναι ο τρόπος δράσης, σκέψης και συναισθημάτων. Εδώ μιλάμε για το γενικότερο νόημα όμως. Ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Το τι θα κάνεις να το επιτυχείς αφορά εσένα. Ανάλογα των χαρακτήρα και τις οποίες δεξιότητες.

Ότι και να είσαι όμως ως ον, μιλάμε ότι πρέπει να βάζεις στόχο να παλεύεις για τα όνειρα σου. Σκεφτείτε λίγο την ευχαρίστηση που νιώθετε αφού πετύχετε κάτι που θέλετε! Άμα πέσεις; Ξανασηκώνεσαι! Τι θα πάθεις; Έκανες μιμι; Ε και; Περπάτα καμαρωτά και δείχνε τις ουλές σου! Συνέχισε τον αγώνα σου για αυτό που θες!

Κατανόησε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που είσαι και αυτό που κάνεις. Μην προσπαθείς να προσδιορίσεις την αξία σου ανάλογα με τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες σου. Είσαι σημαντικός και αξιόλογος ανεξάρτητα από την ποιότητα των συντροφικών σου σχέσεων ή από την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είσαι ανεπανάληπτος και έχεις τα δικά σου ιδιαίτερα χαρίσματα. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα τα καταφέρνουν καλύτερα ή χειρότερα από σένα… Και;

#η δύναμη του φόβου

Αντιμετώπισε τους φόβους σου και αυτοί θα χάσουν τη δύναμή τους. Η δύναμη του φόβου είναι στην ουσία της φανταστική και όχι πραγματική. Αν αντιμετωπίσεις τον φανταστικό φόβο τον αποδυναμώνεις και αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και βάλε κάποιους ρεαλιστικούς στόχους που θέλεις να πετύχεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Για παράδειγμα καλογυμνασμένο σώμα, βελτίωση της ικανότητας για επικοινωνία, ή εύρεση ερωτικού συντρόφου.

Κάνε ένα ακριβές σχέδιο με τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις αυτούς του στόχους. Ξεκαθάρισε ποιοι άνθρωποι, ποιες επιλογές και ποιες συμπεριφορές μπορούν να σε βοηθήσουν. Με επίμονη και συστηματική προσπάθεια είναι βέβαιο ότι μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Όλες οι αλλαγές ξεκινούν πάντα με το πρώτο βήμα.
Κοίταξε τα λάθη σου μέσα από καθρέπτη και όχι μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Μην κολλάς και μην παγιδεύεσαι στις αποτυχίες. Το ότι απέτυχες δεν σημαίνει ότι δεν θα πετύχεις στο μέλλον. Μάθε από την αποτυχία και προσπάθησε πάλι. Όλοι αποτυγχάνουν πριν φτάσουν στην επιτυχία. Τα λάθη σε κάνουν σοφότερο και δυνατότερο.

Ο μόνος τρόπος για να μην κάνεις λάθη είναι να αποσύρεσαι από τη ζωή και να μην εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Αποφεύγοντας τις προκλήσεις, μπαίνεις στο περιθώριο. Προχώρα μπροστά συντροφιά με το άγχος και την αγωνία σου. Όταν δεν ρισκάρεις μπορεί να νιώθεις ασφάλεια αλλά δεν βελτιώνεσαι. Βάλε τα χαρίσματα που σίγουρα διαθέτεις στην υπηρεσία ενός υψηλού στόχου.

image5
Κατι που φαίνεται απλό και θα σε βοηθήσει πολυ ειναι το να ασχοληθεις με κάποια καινούρια δραστηριότητα ή χόμπι. Κάνε κάτι σημαντικό και ευχάριστο για σένα. Σπας τη μονοτονία σου και αυτο σε βοηθά να μένεις αισιόδοξο και χαρούμενο άτομο! Δεν χρειάζεται να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες των άλλων ούτε να δικαιολογείς ή να δίνεις εξηγήσεις στους άλλους γι αυτό που κάνεις, γι’ αυτό που πιστεύεις ή γι αυτό που αισθάνεσαι. Μη σκέπτεσαι ότι δεν θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους και τα σχέδιά σου.

Οι αρνητικές προσδοκίες δεν σου επιτρέπουν να δραστηριοποιηθείς με τον καλύτερο τρόπο και έτσι μπορεί να επαληθευτούν. Ο φόβος μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Έχεις το δικαίωμα να εξηγείς στους άλλους πως θα ήθελες να σου φέρονται και να μην τους επιτρέπεις να θίγουν την αξιοπρέπειά σου. Αν δεν το καταλάβουν και συνεχίζουν να φέρονται άσχημα, έχεις κάθε δικαίωμα να τους πλακώσεις μ’ ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, που ισχυροποιεί τα επιχειρήματα σου για διάλογο!

Ακολούθησε έναν κανόνα στον οποίο πιστεύω ακράδαντα και λειτουργεί ανεξαρτήτως ηλικιών. Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις και πάλεψε όσο μπορείς για να τα καταφέρεις. Τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ενίσχυσε τον εαυτό σου προσφέροντάς του κάποιο δώρο όταν έχεις πετύχει κάποιο στόχο. Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους και καταστάσεις που σε καθηλώνουν στη παρακμή. Αναζήτησε ανθρώπους και ερεθίσματα που μπορούν να σου προσφέρουν ενθάρρυνση και στήριξη. Βοηθάει να είσαι κοντά σε κάποιον ή με κάποιον που έχει στόχους.

Μη συζητάς τα σχέδια, τους στόχους και τα όνειρά σου με ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στον ενθουσιασμό σου. Με τον τρόπο τους μπορεί να σου δημιουργήσουν αμφιβολίες και να εμποδίσουν την επιτυχία σου. Μάθε να δίνεις αγάπη και υποστήριξη στους άλλους. Η προσφορά σε βοηθά να νιώθεις σημαντικός. Όχι για λόγους αυταρέσκειας, αλλα γιατι δίνοντας αγαπη, παίρνουμε και αγάπη.

Να προσθέσω και κάτι μέσα από προσωπική εμπειρία. Δέξου με ψυχραιμία τα κομπλιμέντα που σου κάνουν οι άλλοι, ευχαριστώντας. Ειναι τιμητικό να σε κολακεύουν οι άνθρωποι, μα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψωνιστείς ή να πάρουν τα μυαλά σου αέρα. Δεν ανακάλυψες το φάρμακο για τον καρκίνο. Η ταπεινοφροσύνη είναι αρετή.

image1 (1)

Στη ζωή σου, εύχομαι να κάνεις πολλά όνειρα. Εγώ κάνω. Έχω δεχθεί κριτική για αυτά και έχω αποτύχει σε κάποια. Αυτό που έχω να πω ως γνώμη και ποτέ ως συμβουλή, είναι το ότι είναι φυσικό να αλλάζεις σχέδια και απόψεις για τη ζωή σου και να συμπεριφέρεσαι μερικές φορές απερίσκεπτα, αρκεί να έχεις επίγνωση και να αποδέχεσαι τις συνέπειες των επιλογών σου.

Να αντέξεις να πληρώσεις το τίμημα των λαθών σου και να σκουπίσεις τις μύξες σου και τα μάτια σου από το κλάμα και να προχωρήσεις μπροστά. Έμαθες κάτι. Πως να μην το ξανακάνεις. Κάνε τη ζωή που εσύ θέλεις, όπως τη θέλεις. Μην επιτρέπεις στους άλλους να σε κατευθύνουν άμεσα ή έμμεσα. Έχεις το δικαίωμα να είσαι κάπως εκκεντρικός.

Μη φοβάσαι να ονειρεύεσαι μεγάλα!

#HONKY TONK

Cocktail recipe: 40 ml gin εμβαπτισμένο με χαμομήλι και γλυκάνισο/ 15 ml maraschino λικέρ/ 10 ml chartreuse/ 15 ml lime/ 20 ml yuzu/ Αέρας από αψέντι !

tan k

Χτυπάμε τα υλικά σε μπόστον σέικερ και σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου old fashioned σκαλιστό! Συμπληρώνουμε πάγο και ψεκάζουμε τον αέρα απο το αψέντι περνώντας απο τη φλόγα ενός φλόγιστρου. Γαρνίρουμε με φλούδα αγγούρι, ξύσμα λεμονιού και κορφή δυόσμου!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News