Instagramο… λατρεία!

By

Πάνε χρόνια, νομίζω 3 και κάτι στο περίπου, όταν κάποια φίλη με ενημέρωσε για ένα νέο social ονόματι Instagram και αφορούσε αποκλειστικά φωτογραφίες…

Από πάντα, νομίζω από τότε που με θυμάμαι είτε θα σκάλιζα με τις ώρες οικογενειακά άλμπουμ στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και θα ρωτούσα τα πάντα για την φωτογραφία που έβλεπα, είτε πάλι μεγαλύτερη πια, να αποθανατίζω αντίστοιχες εικόνες με την δική μου πλέον camera.

Ήταν μια Canon με φακό (συγχωρέστε με που δεν θυμάμαι τον τύπο ακριβώς) που φυσικά λειτουργούσε με φιλμ και που ήταν αδύνατον να την αποχωριστώ!

Το λες και πάθος! 

kl

Λάτρεις των στιγμών και πόσο μάλλον όταν αυτές γίνονται εικόνες και τις “αποθηκεύω” με ένα απλό κλικ, δεν άργησα να γίνω fan του νέου τότε Instagram!

Βρήκα επιτέλους που θα διοχέτευα όλες αυτές τις ψηφιακές πλέον στιγμές που γέμιζαν τους  “σκληρούς” μου!

Το ταξίδι μεγάλο όταν μπεις για τα καλά!

Χάνεσαι και μπορεί να πάρει ώρες ατελείωτες για να αποφασίσεις πως θα την αναρτήσεις και με τι θα την συνοδεύσεις!

Επίσης αφήνεις το μυαλό να ταξιδέψει μακριά από πολλά και να γεμίσει με άλλα κ διάφορα μέσα από τα μάτια του άλλου!

ast

Παγκόσμιο χάσιμο στα μήκη και τα πλάτη όλου του κόσμου ο Ινσταγκραμόκοσμος φαντάζει μια σταλιά, μια κ οι φωτογραφίες είναι universal και τις περισσότερες φορές σε πραγματικό χρόνο!

Τα groups ανά την υφήλιο αμέτρητα πια κ οι εκατομμύρια φίλοι που τα ακολουθούν, έχουν ως σκοπό την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ή απλά για λόγους δημοσιότητας μέσα στο instagram! Follow &  hashtags οι μαγικές λεξούλες που τα συνοδεύουν κ σε χρίζουν αυτομάτως μέλη τους!

Κάπως έτσι και τα αντίστοιχα ελληνικά!

Στα πρώτα πρώτα αυτά ελληνικά groupakia ο στόχος ήταν ένας…. η popular page!

Το θέμα πάντα ελληνικό και γέμιζε με γαλανόλευκες όμορφες εικόνες η τότε popular page… αρχίσαμε μέσω των username μας να ξεχωρίζουμε ο ένας τον άλλο κ να γίνεται καθημερινά όλο και  μεγαλύτερο το παρεάκι!

Κάποιοι λίγο πιο παλιοί από τους άλλους ή λίγο πιο μερακλήδες ήταν πάντα οι συντονιστές πίσω από όλα αυτά!

Η ομαδικότητα όμως, με κοινό γνώμονα πάντα την αγάπη και την τέχνη για την φωτογραφία, ήταν αυτή που έκανε την διαφορά!

ins

Φτάσαμε στο σήμερα λοιπόν, με ένα δυνατό ελληνικό group το @gr_events και μια τεράστια παρέα που το ακολουθεί, όπου τα πάντα κ ότι οργανώνεται να χαίρει μεγάλης επιτυχίας!

Φωτογραφικές εκδρομές, φωτογραφικές εξορμήσεις, φωτογραφικά events από  άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και το παρεάκι που συμμετέχει σε όλα αυτά να μεγαλώνει καθημερινά… οι φίλοι πλέον να γνωρίζονται προσωπικά κ όχι μόνο να αναγνωρίζονται από τα username τους. Το μεράκι κ η αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας, κοινό χαρακτηριστικό όλων!

AP II (3)

Η όρεξη κ η επιθυμία για οργάνωση τέτοιων events είναι αυτά που δίνουν to push, ώστε με ανιδιοτέλεια και προσπάθεια εύρεσης προσωπικού χρόνου οι φίλοι @gvergados, @elaki26, @vspireas να κάνουν και όλους εμάς να συμμετέχουμε με χαρά σε όλα τα παραπάνω!

Αυτή την στιγμή τρέχει η μεγαλύτερη έκθεση σε νούμερο συμμετοχών με τίτλο: “Αστικές Περιπλανήσεις II” 106 φωτογραφίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά φίλων Instagrammers που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε ομαδικές και ατομικές “Αστικές Περιπλανήσεις”!

AP II (7)

Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, εικόνες καθημερινότητας σε μία έκθεση από καλλιτέχνες με ταλέντο, φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας!

Η έκθεση φιλοξενείτε στην αίθουσα Art Hall του Πολυχώρου Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ μέχρι τις 5 Απριλίου και ο εκθεσιακός χώρος είναι ανοιχτός από τις 10:00 το πρωί μέχρι 22:00 το βράδυ!

raw (3)

Μετά το Πάσχα, η έκθεση θα μεταφερθεί και στην Θεσσαλονίκη. Με το κλείσιμο και της έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα δοθούν στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν!

Info

Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλ: 2103480000
www.athinais.com.gr
Πρόσβαση με Μετρό στάση Κεραμεικός
Από Ιερά Οδό, γραμμές: 856, Α16
Από Λ. Αθηνών, γραμμές: Β16, Γ16, Α15, Β15
Και η είσοδος είναι ελεύθερη!

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την υποστήριξη του TEXNIS Οργάνωση Θεάματος (@texnis_)

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News