Κινηματογραφικό άρωμα από Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη!

By

Το 6ο Balkans Beyond Borders Short Film Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου με τίτλο Living in… “City-mmetry” φέρνοντας στην πόλη ταινίες νέων καλλιτεχνών από την περιοχή των Βαλκανίων.

Παίρνοντας έμπνευση από την πόλη και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που αντικατοπτρίζονται σε αυτή, ο οργανισμός Balkans Beyond Borders οργανώνει ένα τριήμερο Φεστιβάλ στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE, 3ης Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη.

Το Φεστιβάλ ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια κάθε χρόνο, με τη σκυτάλη από το Σαράγεβο να παίρνει φέτος η Θεσσαλονίκη!

balkanfestivalcinefilm

Με 30 ταινίες στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα από 300 συμμετοχές από 35 χώρες,τo κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα Βαλκάνια μέσα από μια άλλη ματιά.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικές προβολές και παράλληλες δράσεις όπως το ΒΒΒ Focus, με ένα ειδικό αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους από την Αυστρία σε συνεργασία με το VIS Festival και το BBB Beyond, το οποίο αποτελείται από ταινίες που ξεχώρισαν αλλά λόγω καταγωγής, θέματος και διάρκειας δεν μπήκαν στο διαγωνιστικό μέρος.

Την Κυριακή (1/11) θα λάβουν χώρα το ΒΒΒ Walk, ένας περίπατος ξανά-ανακάλυψης της πόλης στα βιομηχανικά κτίρια στη δυτική είσοδο της πόλης, από την πολιτιστική ομάδα dot2dot, με αίτηση συμμετοχής και το ΒΒΒ Dialogues με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ανοιχτή στο κοινό και workshop, με αίτηση συμμετοχής, με θέμα την Τέχνη της αφήγησης (storytelling).

Την Κυριακή στις 9.00μμ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης και η απονομή των βραβείων. Κάθε βραδιά θα κλείνει με μουσική και άφθονη διασκέδαση σε βαλκανικούς ρυθμούς. Οι προβολές θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 18.00.Είσοδος Ελεύθερη. Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα εδώ.

Στο χώρο θα φιλοξενείται Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφίες από το Φωτογραφικό Μαραθώνιο που θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου στις 11.00πμ με θέμα Living in… “City-mmetry” και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τον/την καλύτερο/η φωτογράφο. Ο Μαραθώνιος είναι ανοιχτός στο κοινό για όποιον έχει πάθος με τη φωτογραφία και γίνεται σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Επιλεγμένη ομάδα του Ομίλου θα δώσει το Βραβείο Καλύτερου Φωτογράφου τη μέρα της Τελετής Λήξης του Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το site του οργανισμού: www.balkansbeyondborders.eu.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News