#Living la vida loca 

By

#κετελαμπόνγκο, κετελαμπόνγκο!

Κετελαμπόνγκο και αμπελαλέ! Κυρίες και κύριοι το πατρινό καρναβάλι, έλαβε τέλος. Ω, και τι καρναβάλι έζησα! Πήγα σε όλους τους χορούς. Από το μαγαζί σε χορό μεταμφιεσμένος και από το χορό στο μαγαζί. Ειλικρινά του έδωσα και κατάλαβε φέτος. Λύσσαξε το μέσα μου να βγω. Ήταν μια ακατανίκητη έλξη να ζήσω την κάθε στιγμή. Έσπασα τη μέση μου σε ρυθμούς όλων των ειδών, σαν τον Νίκο το Γκάλη το 87 στο Eurobasket. Όπως λέμε… Living la vida loca!

ddin

 

#όλα είναι θέμα διάθεσης

Για έναν ανεξήγητο λόγο, είχα την απόλυτη εσωτερική ευεξία. Αυτή η ηρεμία που ζω σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, μετά από αρκετά χρόνια, με έχει κάνει άλλο άνθρωπο. Χαλαρός, ώριμος, έτοιμος να ξεβρακωθώ σε κάθε ευκαιρία. Ότι κάνει ένας φυσιολογικός 40χρονος.

Ζεις μονάχα μία φορά. Καλά δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα πουτ***** επειδή ζεις μια φορά. Ούτε όμως να είσαι και συγκρατημένο άτομο σε βαθμό κακουργήματος. Όλα με μέτρο.

 

dino

 

#μέτρον άριστον;

Και πάμε στο δια ταύτα. Εντυπώσεις, απορίες, άγνωστες λέξεις, από το καρναβάλι που έζησα. Έχετε ξεφύγει επιτέλους από το κακιασμένο παλιό σας πρόσωπο. Είδα πιότερο χαρούμενους ανθρώπους ρε. Έτοιμους να διασκεδάσουν. Είδα ανθρώπους που βγήκαν με τα παιδιά τους στη βροχή και γελούσαν, είδα φλερτ, χορό. Είδα πλατιά χαμόγελα και πανέξυπνες μεταμφιέσεις και ωραία κορίτσια με κοτσίδες. Κορίτσια, είναι ωραίες οι κοτσίδες. Είδα να πίνει ο κόσμος και να περνάει καλά. Ξέρεις πόσα χρόνια είχα να το δω αυτό καρναβάλι; Πάνω από πέντε.

 

diinoo

 

#κάτι έχει αλλάξει

Ξύπνησε ο άλλος σας εαυτός, ο καλός, που κοιμόταν. Ξύπνησε ο γίγαντας. Ε, καιρός ήταν! Αυτό το σκιερό πέπλο πάνω από τα κεφάλια μας, έφυγε. Πνιγόμασταν κάτω από τον βδελυρό αστικό θώκο που μας περιέβαλε. Είναι σαν ένα χέρι να σήκωσε τη γυάλα και να αναπνεύσαμε!

Εισπνοή, εκπνοή! Το αυτό! Μεγάλο πράμα η ανάσα στον άνθρωπο. Γεμίζει το μέσα σου οξυγόνο, παίρνει μπροστά ο εγκέφαλος και λειτουργείς ξανά. Πριν, σε εκείνη τη ζομπιοποιημένη λειτουργία, ήμασταν σαν ζαβά που τα πας στο άσυλο να τα παραδώσεις.
Ρουφάτε οξυγόνο αδέρφια! Μην ξαναγίνεται όπως πριν, μουρτζούφληδες και μίζεροι. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι χαρούμενοι.

 

vasili

 

#το φυλλοκάρδι

Έχεις ρωτήσει ποτέ, κάποιον από το σινάφι μου, τι έχει ακούσει αυτά τα τελευταία χρόνια από εσάς; Το φυλλοκάρδι μας ξέρει πόση δυστυχία, πόσο πόνο, αναδουλειά, μιζέρια, στεναχώρια, έχουμε δει και ακούσει εμείς, οι bartenders. Οι αριστοκράτες της εργατικής τάξης, να ακούμε πόνο. Πόνο μόνο τα Σάββατα μεσημέρι στο ΜΑΙΖΟΝ που παίζουμε ελληνικά. Μόνο τότε επιτρέπεται.
Γλιτώσαμε επιτέλους, ρε! Είστε καλύτερα. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν ξέρω τι σας ψέκασαν, πάντως είστε καλύτερα όλοι. Κανονίστε την πορεία σας να αρχίσετε τώρα τα παλιά. Σας θέλω δυνατούς!

 

din

 

#Rio Antirrio

Πάρε μια κοκτεϊλιά που σχεδίαζα χρόνια και τελικά πέτυχα να δημιουργήσω!

Cocktail recipe
50ml botran rum
20ml Giffard Orange curaçao liqueur
20ml Giffard orgeat
60ml σπιτικός χυμός λεμονι (3λ:2ν:1ζ)
20ml maracuja πουρέ
20ml lime
2 dashes aromatic bitters
Χτυπάμε τα υλικά σε boston με πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι tiki. Γεμίζουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με καψαλισμένο σε ζάχαρη Demerara ανανά και μία κορφή μέντας. Καλαμάκι και παραλία και … la vida loca!

kok

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News