Είναι γνωστή η αγάπη μου για τα σάντουιτς με ψωμί και γενικά το ότι το αγαπώ ιδιαίτερα ως τροφή. Τι εννοείς, πού είναι γνωστή; Το ξέρει η μάνα μου και εγώ.
Λατρεύω να πηγαίνω σε φούρνους και να αγοράζω ψωμιά, σφολιατοειδή, κριτσίνια. Έχω μια μεταφυσική σχεδόν σχέση με τη μυρωδιά του ψωμιού. Το γουστάρω με λάδι και ρίγανη, ελαφρά καψαλισμένο. Ψωμί. Με Ζέα. Με αλεύρι. Πολύσπορο. Ψωμί, ελιά και μπάκα για κοιλιά!
Με αφορμή τις ποικιλίες ψωμιού, τους μύλους και τη λαϊκή ρήση Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΥΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ, βρήκα το θέμα με το οποίο θα καταπιαστώ σήμερα!
Θα αναλύσω τον Έλληνα άντρα καμάκι των νησιών και θα ολοκληρώσω το σκεπτικό μου, με μια εμπεριστατωμένη ανάλυση που θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια.
Αυτό το αρσενικό το σωστό, αυτός ο ατίθασος καβαλάρης, με το τεράστιο “Εγώ”!
Αυτός ο τιτάνας των επιχειρημάτων, ο αρνητής του όχι ως απάντηση, το πολυεργαλείο, το απαύγασμα της αρχαιοελληνικής ομορφιάς, ο κούρος, ο ντούρος, το αηδόνι της φτελιάς, το πιο βαθύ ανοικτό πουκάμισο του Αιγαίου, ο σύντροφος των δέκα ωρών, ο ακατάπαυστος, ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
# the greek kamaki
Αν παρατηρήσεις σωστά θα τον διακρίνεις. Μην τον μπερδέψεις με αυτόν που μιλάει πολύ και δείχνετε. Αυτό γινόταν παλιά. Όπως όλα στην ανθρώπινη φύση, έτσι και αυτός, εξελίχθηκε. Μεταλλάχθηκε.
Δεν είναι πια εκείνο το μοντέλο των 80s, που έμοιαζε με τον Στάθη Ψάλτη. Είναι όμορφος, αθλητικός, προσεγμένος και κυρίως ΗΡΕΜΟΣ.
Παραμονεύει σαν τον βασιλιά λέοντα πάνω από την αφρικανική στέπα. Παρατηρεί τις ζέβρες, με τα κοντά μαγιό και περιμένει την ευκαιρία. Βλέπει και αναλύει στον εξελιγμένο σαν σάιμποργκ εγκέφαλο του, τις αδυναμίες. Ποια ήπιε παραπάνω. Ακούει τις συζητήσεις και συγκρατεί τα πάντα.
Ο εγκέφαλος του είναι σαν Καλύμνιο σφουγγάρι. Ακούει, αποθηκεύει, παραμονεύει. Είναι γεννημένος για εραστής.
Δεν έχει σημασία ποσά κιλά είσαι. Αν είσαι μελαχρινή. Ξανθιά. Με κοντό μαλλί. Άτριχη. Αν τον θες. Σε θέλει αυτός.
Σε θέλει αυτός και δε χρειάζεται να το ξέρεις.
Έχει λοκάρει επάνω σου όπως ο κυνηγός είχε λοκάρει τον Σβαρτζενέγκερ. Κοιτά καλά στο μέτωπο σου. Έχεις ένα κόκκινο τρίγωνο; Είναι δικό του. Σε μάρκαρε από πολλές στο κοπάδι. Είσαι η επίλεκτη της βραδιάς. Η τυχερή. Απόψε ότι και αν έχεις κανονίσει, διέγραψε το με μια μολυβιά. Μη λείψει κανείς. Μεγάλο γλέντι!
Σώπα… Ξεκίνησε. Έρχεται κοντά σου. Σσσσσσσς. Μην καρφωθείς. Είναι από πάνω σου.
“ΓΕΙΑ… Με λένε Γιάννη. Σε παρατηρώ ώρα τώρα και ήθελα να σου πω ότι έχεις απίθανο σώμα”
“Γεια σου Γιάννη . Σε παρατηρώ ώρα τώρα και θέλω να σου πω ότι μου μοιάζεις μεγάλος παπάρας. Ειδικά όταν σε μια γυναίκα που θες να γνωρίσεις, το πρώτο που της λες είναι για το σώμα της, άρα θες να πηδήξεις. Φύγε λίγο τώρα γιατί μου μυρίζεις αχριστίλα”
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΠΟΥΦ . Να σε έχει ο Θεός καλά. Δηλώνω θαυμαστής της ετυμολογίας σου αιώνια και χειροκροτώ όρθιος την απάντηση σου.
Αλληγορικά θα κλείσω και θα πω ότι κάποιοι νομίζουν ότι είσαι βούτυρο στο ψωμί τους και αυτοί σαν καλοί μύλοι θα σε αλέσουν και θα σε φάνε… Αμ δε !
Υ.γ. Φόρεσε τα γυαλιά του ο Γιάννης. Λογικά κλαίει.
#Universo
Cocktail recipe
50 ml Hendrick’s gin
10 ml elderflower cordial
25 ml χυμός φρέσκου ανανά
15 ml χυμός μοσχολέμονου
Top up ginger ale
Χτίζουμε τα υλικά σε long glass και γεμίζουμε με πάγο. Απογεμίζουμε με το ginger ale! Γαρνίρουμε με φλούδα αγγουριού και ένα τρίγωνο ανανά!