Old fashioned: Ποιος πληρώνει το λογαριασμό;

By

#παιδιά, τα ρέστα!
Αυτό που πραγματικά χαίρομαι στο να εξυπηρετώ είναι τα νέα ζευγάρια. Έρχονται στο μαγαζί και βλέπεις ότι η πρώτη τους σκέψη είναι να τρυπώσουν σε έναν καναπέ για να αρχίσουν τα φιλιά! Άγνοια κινδύνου! Καμία σημασία δεν δίνουν στους γύρω, στο τι θα πει ο κόσμος, στο γιατί και στο πώς. Ενώνουν στόματα, γλώσσες και αγκαλιές, σαν καλαμάρια σε αναπαραγωγή…
Been there… done it… you too.

image_2

#παρατηρήσεις ενός τρελού
Με το έμπειρο και αετίσιο πράσινογαλανο μάτι μου, σαν τα νερά της Ελαφόνησου, παρατηρώ συμπεριφορές. Αρχέγονα ένστικτα και κινήσεις. Αυτός; Τζέντλεμαν. Θα της δώσει κατάλογο, θα την αφήσει να του δείξει πόσο χειραφετημένη τη θέλει και σίγουρα θα την κοιτάζει στα μάτια. Αυτή; Διστακτική… στο τι να παραγγείλει. Με νάζι, θα κάνει λίγο τη χαζούλα που ρωτάει τι έχει μέσα το smokin barrel cocktail μου και τι σημαίνει καπνισμένο με ξύλο κέδρου ποτήρι! Αυτός, θα την κοιτάζει πατρικά, γιατί μέσα του (υποτίθεται) ξέρει όλες τις απαντήσεις και θα διαλέξει και για αυτήν.

Ως εδώ καλά. Έτσι ξεκινάνε όλα. Όλες οι σχέσεις. Όπως σε όλα όμως, υπάρχει δράση και αντίδραση. Αυτό είναι το καλό σημείο της σχέσης. Υπάρχουν όμως μικρά σημάδια, που στο μέλλον θα παίξουν τεράστια σημασία, αλλά που όμως σχεδόν κανείς ποτέ δεν αντιλαμβάνεται σε πρώτη φάση. Ο έρωτας, ανάμεσα σε άλλα, είναι και τυφλός. Υπάρχουν δεδομένα που αν τα παρατηρούσε ο ερωτευμένος και τα ανέλυε λίγο παραπάνω, θα μάθαινε πολλά για το μέλλον, χωρίς να καλέσει τη ΒΙΡΓΙΝΙΑ με την τράπουλα και το κληρονομικό της χάρισμα. Γιατί τους ανθρώπους τους βλέπεις στις συμπεριφορές… Είπαμε για την αρχή σωστά; Καλαμάρια. Έλα μου όμως που έρχεται η ώρα του λογαριασμού… Εκεί είναι το θέμα.

image_3

#baby make your move
Ποιος κάνει την κίνηση; Εγώ, από τον πατέρα μου, έμαθα να είμαι κύριος και όταν συνοδεύω μια κυρία να πληρώνω. Δεν επιτρέπεται στον δικό μου κόσμο να βγάζει πορτοφόλι η γυναίκα. Ναι, αλλά να μην κάνει μια κίνηση και αυτή; Πάντα δασκάλευα την αδερφή μου να είναι ανεξάρτητη και να μην αφήσει κανέναν να την πληρώνει. Μεγάλο μπέρδεμα στο σπίτι. Αμίλητοι για μέρες μετά από εξόδους σε ταβέρνες…

1image

#αγνός προβληματισμός
Πληρώνεις εσύ και είσαι μαλάκας ή μάγκας;
Και η γυναίκα, που δέχεται να την πληρώσουν, τι είναι;
Πληρώνει η γυναίκα, ίσως επειδή είναι οικονομικά παραπάνω από εσένα ή επειδή…
Εσύ άντρα, αν δεν έχεις, είσαι ζιγκολό; Κηφήνας; Κοπρίτης ή απλώς έξυπνος;
Εσύ μαντάμ, που ψάχνεις έναν να στα πληρώνει, νομίζεις ότι αν τα έχει ο άλλος χοντρά τα πακέτα, θα κάτσει καιρό; Μια που τον είχες, μια που τον έχασες. Εκτός αν είναι 60άρης και σχεσάκιας!

#τι συμβουλεύεις ω δάσκαλε;
Έχω καταλήξει στο εξής και θα στο παραθέσω χωρίς… πουρμπουάρ. Αργά ή γρήγορα οι σχέσεις μετράνε σε λεφτά. Αν έχεις, απαξιώνεις αυτόν που δεν έχει γιατί εσύ τον πληρώνεις. Αν δεν έχεις, συσσωρεύονται όλα τα κόμπλεξ, γιατί δεν κάνετε πράγματα εξαιτίας σου. Το οικονομικό, είναι το ίδιο σημαντικό με το σεξ. Δεν γυρίζουν όλα γύρω από αυτά τα δύο, αλλά χωρίς αυτά, τα πάντα είναι κουτσά. Απλό συμπέρασμα ζωής. Οι άνθρωποι δεν παίρνουν πάντα αυτό που τους δίνουν. Μπορεί να δώσεις και να πάρεις πίσω το ίδιο σε αξία, αλλά με διαφορετικό προϊόν. Πρέπει να είσαι έτοιμος και έτοιμη για όλα, καλές μέρες και κακές μέρες. Να θες όμως ρε φίλε να τις περάσετε ΜΑΖΙ! Να είσαι εκεί… Μην σκεφτόμαστε μονίμως από συμφέρον.

image_1

Οπότε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα: ότι ο άντρας πληρώνει το λογαριασμό και η γυναίκα κάνει την κίνηση για να μην φανεί ότι εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Βρίσκει τρόπους να του “δώσει” την ίδια ικανοποίηση. Να δίνεις, αν έχεις παραπάνω, αλλά να παίρνεις και ένα ευχαριστώ. Μια συμπεριφορά σωστή, για να μην νιώθεις πορτοφόλι ή ηλίθιος/ηλίθια/ηλίθιο… Τι θα πάθεις αν πάρεις τον άλλο ή την άλλη μια αγκαλιά και πεις ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;! Ευχαριστώ, που είναι και τζάμπα!

Όση ώρα τα σκέφτομαι και τα γράφω αυτά, αναρωτιέμαι με τι cocktail θα τα συνδύαζα και μου ήρθε η επιφοίτηση: Old fashioned. Παλιομοδίτης δηλαδή. Old fashioned with a twist, θα έλεγα εγώ… Να είσαι Παλιομοδίτης με μια μοντέρνα στάση απέναντι στα πράγματα. Λίγη ευελιξία και μερικά bitters μπορεί να μη σου αλλάξουν τη ζωή, αλλά τη γεύση της σίγουρα!

image

#επίλογος
Πάντως, αν κάνω γιο ή κόρη τα ίδια θα πω, αυτά που έλεγε και σε μένα ο πατέρας μου. Στον γιο μου να είναι τζέντλεμαν και στην κόρη μου ανεξάρτητη. Εύχομαι πρώτον να κάνω παιδιά και δεύτερον να συναντήσουν το άλλο τους μισό εκεί έξω και ας τρώνε φακές! Αρκεί να φιλιούνται σαν καλαμάρια! Ωραία τα φιλιά γαμώτη…

Cocktail recipe:
“Old fashioned with a twist”

60ml Havana selection de maestros rum
10 ml σιρόπι ζαχαρης 1:1
5 dashes plum bitters fee brothers

Garnish : Orange zest
Glass : old fashioned glass
Ice : ice ball

Σε ένα mixing glass ρίχνουμε το ρούμι, το σιρόπι και τα bitters. Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε για 15″. Σουρώνουμε σε κοντό old fashion ποτήρι και βάζουμε το ice ball. Ψεκάζουμε τα έλαια πορτοκαλιού.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News