Στο Θερμαϊκό με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα!

By

Γκάζια στο κόκκινο
Ταχύτητες που κόβουν την ανάσα, αγωνιστικά ταχύπλοα που δοκιμάζουν τα όρια τους, τζετ σκι που δαμάζουν τα κύματα, οδηγοί των οποίων η αδρεναλίνη χτυπάει limit up… και όλα αυτά σ’ ένα θαλάσσιο σκηνικό με φόντο το Λευκό Πύργο που θα ζήλευε και ο πιο ταλαντούχος σκηνοθέτης.

Αγώνες Ταχύτητας!
Σαββατοκύριακο θεαματικό για τη Θεσσαλονίκη αφού για πρώτη φορά διεξήχθησαν αγώνες από τη Λέσχη Ταχυπλοΐας Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχυπλόων για το 2014.
Ήταν η Τρίτη αγωνιστική αφού είχε προηγηθεί η πρώτη αγωνιστική τον Μάιο στον Μακρύγιαλο και η δεύτερη τον Ιούνιο στην Κέρκυρα.

Aysha Rensink
Αγώνες φουσκωτών (τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας), αγώνες jet ski τριών κατηγοριών, το θεαματικό dragster και η παγκοσμίου φήμης Αysha Rensink, από το Λονδίνο, σε ακροβατικές επιδείξεις με τζετ σκι – άστο, ούτε καν πίστευα αυτό που έβλεπα, δεν γίνονται αυτά – έδωσαν στην παραλία του Θερμαϊκού όψη σκηνικού ταινίας!!!


Πόσα σκάφη μέτρησα; Πόσα τζετ; Τι να σου πω… Σίγουρα πάνω από 20. Από Αθήνα, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, αλώνισαν τα νερά του Θερμαϊκού, τα οποία κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρα των αγώνων ήταν αγριεμένα! Φυσικά, ούτε λόγος να πτοηθούν οι οδηγοί! Η δική μου καρδιά από την άλλη, 100 σφίξεις το λεπτό και αυτοί φουλ τα γκάζια!!!

Φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και κινητά είχαν πάρει φωτιά! Τι να προλάβεις να τραβήξεις;! Οι ταχύτητες ήταν τόσο μεγάλες που έπρεπε να είσαι κάμερα καρφωμένη σε κράνος οδηγού, μπας και καταφέρεις να πιάσεις έστω και μια στιγμή! Ο κόσμος παρακολουθούσε αποσβολωμένος το θέαμα κι εγώ, ακόμα πιο πολύ κι ας έχω ξαναδεί αντίστοιχους αγώνες!

φωτογραφία-3-(2)
Έχω μπει και σε τέτοια σκάφη… Ναι, ναι! ΦΟΥΛ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ, με έμαθε και έμενα κάποιος, αλλά και πάλι καρδιοχτυπούσα!
φωτογραφία-1-(3)

Αλέξανδρος σε απογείωση
Έβλεπα και τον Αλέξανδρο μου πάνω στο σκάφος του να τρέχει δίχως αύριο, για την ακρίβεια να πετάει πάνω από τα κύματα κι έλεγα «αυτό ήταν Μαρία, τώρα λιποθυμάς!» Κάθε φορά που περνούσε από μπροστά μας, εγώ ούρλιαζα (οι υπόλοιποι δίπλα μου έλεγαν «πάει την χάνουμε αυτή!»), αλλά μέσα μου χαραααά, πολύ χαρά, περήφανη βρε παιδί μου! Κατερίνα και Νεκτάριε, να μην είστε εδώ να δείτε ταχύτητες το αγόρι μας!

Όσα και να γράψω, λίγα θα είναι για να σου περιγράψω αυτό που έβλεπα και ένοιωθα! Οπότε, λέω καλύτερα να σου δείξω…

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, αγωνιζόμενους, διοργανωτές και χορηγούς. Ραντεβού του χρόνου να σκίσουμε τις θάλασσες! Λες να δεις κι εμένα μέσα σε κανένα σκάφος να τρέχω συνοδηγός;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News