Γλυκές, πολύχρωμες, ορθοπεταλιές στην Θεσσαλονίκη!

By

Γλυκές πολύχρωμες ορθοπεταλιές… μόνο έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με τρεις λέξεις τις τελευταίες μέρες που μας πέρασαν!

Σεπτέμμμμμμ…βριος γευστικός!
Σκούρος ή λευκός… sweet or bitter μμμμμμμμμ!!!
Εντάξει, οκ, έχετε δίκιο δεν σας παιδεύω άλλο!
Μιλάμε φυσικά για το πρώτο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας που άνοιξε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, στην γλυκιά μας Θεσσαλονίκη!
Όπως πολύ σωστά καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή πόλης που ξεκίνησε 😉
<choco-3
Μια πλήρης ξενάγηση στην ιστορία και στον κόσμο της Σοκολάτας μέσα από διαμορφωμένη Ζούγκλα, με video αλλά και live πειράματα, δεν σε αφήνουν στιγμή χωρίς να τη βλέπεις, να τη μυρίζεις, να τη γεύεσαι και να την επιθυμείς κάθε ώρα και λεπτό που περνάς εκεί μέσα όλο και περισσότερο!
choco-4

Ο μεγαλύτερος 3μέτρος καταρράκτης Σοκολάτας στην Ευρώπη (έτσι μας ενημέρωσαν και το είδαμε με τα ματάκια μας) δεν θα μπορούσε να λείπει από κάτι τόσο “μεγάλο”…. όπου “έρχεται” πραγματικά για να σε αποτελειώσει, να σε “λιώσει” κυριολεκτικά!!!!
choco-2
Να θέλεις να βουτήξεις, πώς να σου το περιγράψω όλο αυτό;!
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, αν νιώθεις την Σοκολατοτρέλλαααα;…
Μπορώ όμως σίγουρα να σου πω, ότι πρέπει να το δεις live όλο αυτό!
choco-5

Δεν χάνετε σου λέω με τίποτα, τόση ποσότητα Σοκολάτας μέσα σε ένα μέρος, πρόκειται για κάτι μαγικό!

Σεπτέμμμμμμ…βριος χρωματιστός!
Βάλαμε τα άσπρα μας, προμηθευτήκαμε τα χρώματα σε σακουλάκια μέσα από το στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς, όπου και ήταν και το σημείο διεξαγωγής και ναι! Πήραμε μέρος στην πιο διασκεδαστική εκτόνωση, χρωματίζοντας την χαρά μας και αφήνοντας έγνοιες και προβλήματα απλά να ξεθωριάσουν!!!

Σακουλάκια με χρώματα έσκαγαν πάνω μας και παντού μέσα σε μια παραζάλη χρωμάτων, χαράς και γέλιων μέχρι δακρύων… αστείρευτου κεφιού από μικρούς και μεγάλους!
Τα χρώματα μη τοξικά, φιλικά προς ανθρώπους και περιβάλλον, όπως ακριβώς και ο σκοπός αναβίωσης αυτού του Φεστιβάλ!
colors1

Συμβολισμός νίκης του καλού επί του κακού! Ξορκίσαμε το κακό με τον πιο φιλικό τρόπο και εμείς, όπως και άλλες μεγαλουπόλεις, συμμετέχοντας χρόνια τώρα, βλέποντας παντού χρωματιστά, χαρούμενα, αισιόδοξα και κεφάτα χαμόγελα!

Μπράβο στη Sfina για την πανέμορφη διοργάνωση! Θέλουμε να πιστεύουμε, από τον άψογο τρόπο της διοργάνωσης αλλά και από το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, για 3η συνεχή χρονιά, ότι θα αναβιώνεται και θα το ζούμε κάθε χρόνο!

Σεπτέμμμμμμ…βριος ποδηλατικός!
Πάμε για ποδήλατο στο κέντρο;
Αρχικά μπορεί και να απαντούσες αρνητικά…
Όμως, ποιός θα έλεγε όχι όταν ξέρει ότι θα σουλατσάρει ανενόχλητος στους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μας;… Κανείς!
bicycle-4

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, πήραμε τα ποδηλατάκια μας και ξεκινήσαμε για μια πορεία διαφορετική, αλλά και τόσο γνώριμη συνάμα!

Όλοι οι δρόμοι, από το ύψος της Αγγελάκη έως και την Βενιζέλου, είχαν παραλλαχθεί σε θεματικά “πάρκα” δραστηριοτήτων και παιχνιδιών. Ο κόσμος πολύς και παντού, μέσα σε όλα αυτά, να μετέχει και να το χαίρεται με την ψυχή του! Οι μουσικές παρελάσεις έντυναν μουσικά όλη αυτή τη γιορτή, απ’ άκρη σ’ άκρη και την απογείωναν κανονικά!


Ποδηλάτες και περιπατητές ζήσαμε, έστω και για λίγο, έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής μέσα στην ίδια μας την Πόλη! Και ήταν εκεί που σκεφτήκαμε πόσο όμορφα θα ήταν να μπορούσε να γίνει η καθημερινότητά μας όλο αυτό…

Η Θεσσαλονίκη μας, με την γλύκα της, το κέφι της μέσα από τις εκδηλώσεις, τον πολιτισμό και την παιδεία της, μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, κάνει πάλι την 2REAL διαφορά!!!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News