Στρουθοκαμηλισμός και Ταβανοθεραπεία

By

Από τις μέρες που θες να χώσεις το κεφάλι σου στο χώμα για να κρυφτείς απ’ όλους και απ’ όλα. Που θέλεις να κοιμάσαι όλη μέρα για να μη σκέφτεσαι. Μάλλον τα ‘χεις κάνει σκατά. Ή έχεις μπλέξει τα μπούτια σου. Ή είσαι απογοητευμένος. Ή όλα τα παραπάνω.

Από την Όλγα Νίκου

Ημέρες με επίκληση στη μοναξιά. Χρόνος με τον εαυτό σου για να μετρήσεις όλες τις ρωγμές στο ταβάνι, να δεις ταινίες, να διαβάσεις βιβλία, να λιώσεις στον ύπνο, να ακούσεις ώρες ατέλειωτες μουσική, να αφοσιωθείς στο ίντερνετ…  Χρόνος για σένα, χρόνος μ’ εσένα.

Αν με ρωτήσεις, η μοναξιά είναι πραγματικά η καλύτερή μου φίλη και η γλυκιά μελαγχολία που μου προκαλεί είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα πράγματα που έχω αισθανθεί. Αρκετές είναι οι φορές που θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να υπάρχω μόνο εγώ για μένα (χωρίς να είναι τόσο εγωιστικό όσο ακούγεται) αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ είμαστε άνθρωποι.

Αυπνία 2

Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Έρχονται στιγμές που πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον, να συνεργαστείς, να ερωτευτείς. Μα κυρίως έρχονται στιγμές που έχεις ανάγκη να προσφέρεις σε κάποιον, να δώσεις αγάπη, να νιώσεις ότι ζεις. Μόνο με τη δύναμη της αλληλεπίδρασης θα το καταφέρεις. Ναι, προφανώς κάποια στιγμή θα έρθει και η τριβή, η παρεξήγηση, η αγανάκτηση, αλλά μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. Η διαδικασία που συνειδητοποιείς, ξεκαθαρίζεις και προχωράς αξίζει όσο καμία άλλη.

Σε γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Κάνεις πέρα ο,τι σε χαλάει, προσπαθείς για όσα θέλεις, και κάπως έτσι πορεύεσαι, μέσα από τις εμπειρίες σου. Γιατί οι εμπειρίες είναι ο μοναδικός αληθινός μας πλούτος. Δε χάνονται, μόνο χαρίζονται και ακόμα κι αν τις χαρίσουμε, εξακολουθούν να είναι δικές μας. Και όσο δίκαιο ακούγεται όλο αυτό, άλλο τόσο υπέροχο είναι.

Καλή η μοναξιά, ακόμη καλύτερη αν ξέρεις να τη διαχειριστείς και σωστά, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτόν τον κόσμο που να μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή. Νομίζω πως είναι μια καλή ώρα να βγάλεις το κεφάλι σου από το χώμα, να κοιτάξεις ψηλά, το μεγαλείο του ουρανού, και να αντιμετωπίσεις ο,τι σε προβληματίζει.

Αν αποτύχεις, θα έχεις κερδίσει τη χαρά της προσπάθειας. Αν όχι, θα έχεις κερδίσει τα πάντα.

Το πιο βασικό απ’ όλα όμως είναι που χάσεις – κερδίσεις (και) σ’ αυτή τη μάχη, θα έχεις μαζί σου τα άτομα που διεκδίκησες από όλες τις προηγούμενες… Και αυτό είναι που μετράει τελικά!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News