Tα γέλια και οι χαρές του καλοκαιριού, δε λένε να τελειώσουν

By

2Real news for you my dearest friends! …μπήκε ο Σεπτέμβριος!
Αχ, αλλά όχι και βαχ!

Αν και θα μπορούσα να ζήσω, άνεταααααα…στην χώρα του Καλοκαιριού, (βλέπε CV-Salonika Tales) το λες και καλό νέο, μια που μαζί με τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτείται και η έναρξη της σχολικής περιόδου, οπότε και ο κάθε “κατεργάρης” στον πάγκο του, εξού και η χαρούμενη όψη, του όχι και τόσο συμπαθητικού μου, μήνα!!

Μέχρι τότε όμως… η ενέργεια που μας κατακλύζει αστείρευτη!
Θέλεις η “φωτοσύνθεση” που ευδοκίμησε και φέτος σε σώμα και μυαλό με γαλανόλευκη θέα;
Θέλεις τα γέλια και οι χαρές του καλοκαιριού που δε λένε να τελειώσουν;
foto1
Πάντως ένα είναι σίγουρο: γυρίσαμε και με διάθεση full energy, μετά τα παραπάνω, ξεχυθήκαμε στην Θεσσαλονικούλα μας, μικροί μεγάλοι, ξεναγήσαμε και ξεναγηθήκαμε, βολτάραμε στην κούκλα νέα παραλία μας, μέρα και νύχτα, με άμαξα αλλά και με πλοίο, φωτογραφηθήκαμε, γελάσαμε -χόρτασε ομορφιές το μάτι μας βρε αδερφέ- και καταλήξαμε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα … εεεε, δεν υπάρχει αυτή η Πόλη, η χάρη της και η τσαχπινιά της!!!!!
foto2
Λίγο οι φίλοι μας από την Napoli, λίγο η περιέργεια του να δούμε την Θεσσαλονίκη μας μέσα από τον κόλπο του Θερμαϊκού νύχτα, καταλήξαμε μετά από δυνατό φαγοπότι στο Kitchen Bar, μέσα στο “Καράβι Αραμπέλλα”!!
Χαρακτηρισμένο Ιστορικό Κινητό Μνημείο από το Υπ. Πολιτισμού, λόγω της συμμετοχής του στον Β’ Παγκόσμιο και ναυπηγημένο για πρώτη φορά το 1935!
foto3
Summer in the city – Joe Cocker – στα ηχεία … ο Captain Hook και η παρέα του στο μυαλό του ενός, η Arabella στο μυαλό του άλλου και το σημαντικότερο η μαγική θέα που μας κρατούσε εκεί, να ψάχνουμε κάθε λεπτό να “βρούμε” τους δρόμους, τις γωνιές, τα μαγαζιά, τα πάρκα κλπ, που αγαπάει ο καθένας μας και που το από μέσα προς τα έξω, τα κάνει να φαντάζουν ακόμα πιο όμορφα, λαμπερά … ξεχωριστά!!
foto4

Thessalonikians vs Napolitans = 1-0 χαλαρά!!
Μην το σκεφτείς στιγμή αν δεν το έχεις κάνει ακόμα … take that boat, η είσοδος ελεύθερη, και η “ανταμοιβή” μεγάλη!!
foto5
Επόμενος στόχος… Λευκός Πύργος!!
Ο πιο όμορφος πύργος της Ελλάδος Μαμά, όπως λένε και τα κορίτσια μου!! (ναι ξέρω είναι δικά μου παιδιά …χεχε)
Γίναμε πολλοί, γιατί βόλτα στον Λευκό Πύργο, απλά δεν χάνεται, και με διάθεση να εξερευνήσουμε την κάθε του γωνιά και να πάρουμε λιγάκι από την Glamouria του, μπήκαμε με φόρα και δεν θέλαμε να βγούμε!!


Κάθε όροφος και ένα ταξίδι σε στιγμές ορόσημα από την ίδρυση, έως και το πρόσφατο παρελθόν της Θεσσαλονίκης μας!
Τόσο οι ήχοι, όσο και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε κρατούν σε ρυθμούς μιας άλλης εποχής που θα ήθελες να ανακαλύψεις τα πάντα για αυτήν!
Οπτικοακουστικές εφαρμογές, οθόνες αφής, παρουσίαση βίντεο, προβολές διαφανειών και ηχητικά ντοκουμέντα είναι αυτά που σε συνδυασμό με τα αρχαία αντικείμενα κάνουν το “ταξίδι” 23 αιώνων ιστορίας να λάμπει μπροστά μας …όπως ακριβώς και η θέα του ήλιου από τον εξώστη!!
foto7
Προέκταση του εκθεσιακού χώρου ο εξώστης αλλά ακόμα πιο απλά …το καλύτερο οφθαλμόλουτρο για θέαση της Πόλης και των γύρω περιοχών!!
Προτεινόμενη ώρα, το απόγευμα. Δε γίνεται να χάσεις το ηλιοβασίλεμα, 34 μέτρα πάνω απο τη γη …μέσα από τον Λευκό Πύργο!!
foto8
Το πότε μας τράβηξαν και το πως βρεθήκαμε πάνω στα παιτόνια ή αλλιώς άμαξες, ούτε που το καταλάβαμε!!
6 “καινούργια μηχανάκια” μας τραβολογούσαν από δω και από κει, θέλοντας να τα ζήσουν όλα!
foto9
Συνεχίσαμε αλλά και τελειώσαμε την μέρα μας με τον ρομαντισμό και την γραφικότητα άλλων εποχών …τραγουδώντας “καροτσέρη τράβα…” από την άμαξα του Γιώργου και “ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα…” από την άμαξα του Δημήτρη!

Just for your info… Γιώργος και Δημήτρης τα ονοματάκια των αλόγων, μην μπερδευτείτε και Καλή σας Αμαξάδα!!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News