Το θέμα είναι το σεξ!

By

#ΣΕΞ ΣΕΞ ΣΕΞ ΣΕΞ
Έλα, καλησπέρα! Είπα να βάλω έναν πιασάρικο τίτλο και αμέσως πάτησες να δεις τι γράφω ε; Πουλάνε μάνα μου αυτά τα θέματα, όπως και να το κάνουμε. Στα χρόνια που είμαι πίσω από το μπαρ, έχω ακούσει πολλές ιστορίες γύρω από το σεξ, από άντρες και γυναίκες. Άλλες με έκαναν και γέλασα, άλλες με έκαναν να κομπάσω για τα δικά μου επιτεύγματα – τρομάρα μου – και άλλες με έκαναν να κρατήσω σημειώσεις ή να το ψάξω αργότερα στο google. Άλλωστε οι μπάρμεν (πάρτα Ντίνο) φημίζονται για τον πρωταθλητισμό που κάνουν στο σεξ και ειδικά στην άρση βαρών επολέ-ζετέ γυναίκας στις 7 το πρωί…

#από τα μάτια πιάνεται
Θυμήθηκα λοιπόν την πιο αστεία που έχω ζήσει και είπα να στην πω. Δουλεύαμε με ένα ομορφόπαιδο πριν 20 χρόνια και ήταν καρναβάλι. Έχει έρθει λοιπόν κόσμος στην Πάτρα από όλη την Ελλάδα. Από νωρίς δεν πέφτει καρφίτσα στο μαγαζί και στο πόστο του κάθεται τυχαία μια κοπέλα σαν άγγελος, κούκλα. Όλο το βράδυ την παρακολουθώ να τον τρώει με τα μάτια της. Δεν κρατιέμαι και πάω  κοντά και του λέω:
– Ρε μίλα της!
– Σε ποια;
– Στο κορίτσι μπροστά σου ρε μπούφο!
Τέλος πάντων ο Γιάννης ήταν όμορφος, όχι ντετέκτιβ… Με τα πολλά την είδε.

image_3

#μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο
Από το ότι την είδε μέχρι στο να μιλήσουν, πέρασαν αιώνες στα μάτια μου. Οπότε, δεν αντέχω άλλο και πάω κοντά της. “Συγνώμη αλλά βλέπω ότι όλο το βράδυ κοιτάς το Γιάννη μας και φοβάμαι μη μου τον ματιάσεις και δεν μπορεί να δουλέψει” της λέω με ύφος εμπειρίας. Και μου απαντάει, ο “άγγελος”

“Αυτούνου του μανάρ, του θελ’ απόψι να του πιτάξου τα ματοτσίναρα ούξου! Να τ’ μπιπ τα μπιπ μέσα τ’, να του κάμου, να του ράνου, να να το πατήσου κατ’! Μπιπ μπιπ μπιπ”.

Ανάμεσα στα μπιπ με πλησιάζει ο Γιάννης. “Τι σου λέει;”, “ότι είναι ερωτευμένη μαζί σου”, απαντάω. “Πάω τουαλέτα μου. Πες της γυρίζω και τα λέμε”. “Αμέ” του λέω!”Τι σου ειπ στου αφτί;”, με ρωτάει η τσούπα. “Πως πάει τουαλέτα και σε περιμένει” της λέω, “αλλά δεν έχεις ψυχή να πας”. “Ιιγωώ; Αμ διε με ξερ! Του βίασα” μου λέει και φεύγει σφαίρα.

image

#φώτα-κάμερα-γύρισμα
Ξαφνικά βρίσκομαι σε ένα μαγαζί γεμάτο να τρέχω σαν τον τρελός, μόνος στο μπαρ κι ο Γιάννης πουθενά. Λέμε για ξύλο ρε. Να με τραβάνε, να με βρίζουν, “βάλε μας ποτά ρε μπιιιιπ!”… Πόλεμος!

Στο επόμενο πλάνο του σκηνοθέτη, η κάμερα είναι καρφωμένη στο πρόσωπο του Γιάννη “μας”. Βγήκε μετά από πολλή ώρα  από την τουαλέτα, με σκισμένο μπλουζάκι και ήρθε στο μπαρ με το βλέμμα του να κοιτάζει το άπειρο… “Τι έγινε Γιαννάκη;” “Θέλω να μείνω λίγο μόνος μου” μου λέει. Έρχεται και το κορίτσι. “Όλα καλά;”ρωτάω. Με κοιτάζει, κοιτάζει και το Γιάννη και μου λέει αφοπλιστικά. “Βαλ’ του μικρού μια μπύρα! Έγινι άντρας απόψι”. Γυρίζω στο Γιάννη που μου ψελλίζει ένα σβηστό “Ντίνο, είμαι ερωτευμένος…”

image

#έρωτας είναι θαρρώ
Η “σχέση” τους κράτησε τρεις μέρες. Όσο και το καρναβάλι. Καθαρά Δευτέρα όλα τελειώνουν. Καθαρίζουμε. Η Μαρία έφυγε. Ο Γιάννης έμεινε. Όμως ποτέ πια δεν ήταν ο ίδιος. Είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μιλούσε πιο άνετα στους πελάτες και ειδικά στις γυναίκες. Κάπου κάπου τον έπιανα να κοιτάει το κενο. Στο ΣΗΜΕΙΟ που καθόταν εκείνη. Γιατί σημασία στη ζωή δεν έχει το πώς είναι κάτι, αλλά το τι θέλουμε. Μπορεί να είναι μισό, κουλό, ζαβό, βλαχό, βασιλικό, ζαμπό, σκελετικό, χοντρό. Ό,τι και να είναι, σημασία έχει ότι θέλουμε να γίνει δικό μας.

image_2

Γιάννη, όπου και να είσαι, να είσαι καλά. Μαριώ, μπουρεί να μη σι ξανάδα από τότι, αλλά σι αγαπώ μαρή! Είσι χαρακτήρας στη ζουή μ’ που διεν θα ξιχάσου πουτές! Αν έχεις και εσύ μια ιστορία να μοιραστείς, μη διστάσεις να κάνεις σχόλιο και να τη μοιραστείς μαζί μας.

Ένα cocktail που δένει με την ιστορία μου και πίνοντάς το θα την απολάμβανα περισσότερο, είναι το Hemingway’s daiquiri. Έτσι, να κάθομαι  σε μια γωνιά σαν τον Έρνεστ, να βλέπω ανθρώπους, να παρατηρώ και να καταγράφω συμπεριφορές, να εμπνέομαι, να γεμίζω ιστορίες…

image_1

I drink to make other people more interesting.

Ernest Hemingway

Hemingway’s daiquiri

60 ml Havana 3 anos rum
25 ml χυμός γκρειπφρουτ (ροζ)
20 ml χυμός λαιμ
10 ml luxardo maraschino liqueur
10 ml σιρόπι ζαχαρης 1:1

Βάζουμε τα υλικά στο boston χτυπάμε με πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου coupe. Γαρνίρουμε με φλούδα γκρέιπφρουτ!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News