4 λόγοι που η ζεστή σοκολάτα σου κάνει πραγματικά καλό!

By

Λατρεύουμε τη ζεστή σοκολάτα, παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη μας επιλογή ειδικά αν είμαστε σε φάση διατροφής…  Έτσι πιστεύαμε μέχρι τώρα, διότι ερευνητές έρχονται να μας δείξουν τις ευεργετικές της ιδιότητες και την απενεχοποιούν για καλό μας!

Φυσικά, όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και εδώ, η σοκολάτα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο για να διατηρήσει τα σημαντικά θρεπτικά της στοιχεία.

Δες τους 4 σημαντικότερους λόγους που πρέπει να πας να απολαύσεις μια κούπα ζεστής σοκολάτας τώρα!

Πιες ζεστή σοκολάτα για τόνωση και ευεξία

Μας κρατάει ζεστούς τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, όμως παράλληλα η ζεστή σοκολάτα είναι φυσικό τονωτικό για τον οργανισμό μας. Η καφεΐνη της σοκολάτας μας προσφέρει ενέργεια και δρα κατά τις κατάθλιψης και της κόπωσης. Το κακάο επίσης διαθέτει ουσίες που μας προκαλούν ευφορία κα διεγείρουν τον εγκέφαλο εκκρίνοντας ενδορφίνες, τις λεγόμενες ορμόνες της χαράς.

Πιες ζεστή σοκολάτα για αποτοξίνωση

Κι όμως όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδιωτικά. Το κακάο περιέχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών ουσιών, που είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις με ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, οι αντιοξειδιωτικές ουσίες του κακάο είναι ίσες με τις αντίστοιχες του πράσινου τσαγιού.

Πιες ζεστή σοκολάτα για να ρίξεις την πίεση

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο μπορεί να χαμηλώνει την πίεση σε υγιή άτομα και να βελτιώνει την ανταπόκριση των κυττάρων στην ινσουλίνη, ισορροπώντας έτσι τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Πιες ζεστή σοκολάτα για καλή λειτουργία της καρδιάς

Τα καλά λιπαρά, που διαθέτει το κακάο ωφελούν τη λειτουργία της καρδιάς χωρίς να αυξάνουν τα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια του αίματος.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News