5 διατροφικά tips που θα σε βοηθήσουν με την ενδομητρίωση!

By

Η ενδομητρίωση επηρεάζει σχεδόν μια στις 10 γυναίκες κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών της χρόνων. Πολλές από αυτές υποφέρουν από έντονα συμπτώματα.

Και παρόλο που υπάρχουν φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις που βοηθούν με τα συμπτώματα, κάποιοι προσπαθούν να κοντρολάρουν τα συμπτώματά τους με άλους τρόπους.

Δες τι μπορείς να κάνεις σε ό,τι αφορά τη διατροφή για να νιώθεις πολύ καλύτερα καθημερινά.

Πίνε πράσινο τσάι Το πράσινο τσάι βοηθάει με την ενδομητρίωση! Αν δεν σου αρέσει το πράσινο τσάι μπορείς να πιεις μαύρο τσάι. Είναι το ίδιο καλό.

Φάε σολωμό και άλλα λιπαρά ψάρια Μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών είναι ο σολωμός. Τα ωμέγα-3 λιπαρά κάνουν πολύ καλό στο σώμα και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Βάλε στη διατροφή σου τις φυτικές ίνες Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετές φυτικές ίνες. Κάν’το σκοπό της ζωής σου να τρως αρκετές φυτικές ίνες σε κάθε σου γεύμα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν πολύ με τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης.

Φάε το ουράνιο τόξο Άρχισε να καταναλώνεις τροφές διαφόρων χρωμάτων. Βάλε στη διατροφή σου τον κουρκουμά, τον σολωμό, το ελαιόλαδο και τα μούρα. Τρώγε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Δοκίμασε τη μελατονίνη Μπορεί η μελατονίνη να βοηθάει και με τον ύπνο αλλά λένε πως βοηθάει και με τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης. Μπορείς να τη βρεις σε τροφές όπως είναι τα κεράσια, τα καρύδια και τα αχλάδια. Αν δεν σου αρέσουν αυτές οι τροφές τότε μπορείς να βάλεις τη μελατονίνη στη ζωή σου με τη μορφή κάποιου συμπληρώματος.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News