5 Tοξικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις

By

Το ό,τι «η συνήθεια δύσκολα κόβεται» είναι μια φράση γνωστή σε όλους.

Οποιαδήποτε τοξική συνήθεια ασκεί πίεση στο σώμα και στο ανοσοποιητικό σου σύστημα καλό είναι να την συνειδητοποιήσεις έγκαιρα και να την αλλάξεις.

Χάρη στο στενά συνδεδεμένο δίκτυο βιολογικών διεργασιών, ο οργανισμός είναι σε θέση να «διορθώσει» τυχόν ανισορροπίες που μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Αυτή η μεγάλη δύναμη αυτό-ίασης -όπως ονομάζεται- που διαθέτουμε είναι θαυματουργή.

Ωστόσο, αν αυτό το σύστημα είναι συνεχώς υπερφορτωμένο με τοξίνες και άγχος και εφόσον υπάρχει επαρκές φορτίο θρεπτικών ουσιών, η αυτό-θεραπευτική δύναμη εξαντλείται σταδιακά. Όταν αυτό συμβαίνει το σώμα δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στην αρχική κατάσταση ισορροπίας και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα που κάνουν τον οργανισμό να λειτουργεί λιγότερο φυσιολογικά. Με τον καιρό η κατάσταση θα επιδεινωθεί και χρόνιες παθήσεις όπως είναι η υπέρταση, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν.

Κάποιος μικρός πόνος που μπορεί να αντιληφθείς μπορεί να μην οφείλετε στη κούραση που συχνά τον αποδίδεις αλλά να είναι ένα σήμα συναγερμού που προσπαθεί το σώμα σου να σε προειδοποιήσει ότι κάτι δε πάει καλά με τον οργανισμό σου.

Οι 5 κυριότερες Τοξικές συνήθειες που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και κατά συνέπεια την υγεία σου είναι:

  1. Μάθε τι τρως. Τα περισσότερα τρόφιμα που διατίθενται στην αγορά, πέρα από τις όμορφες υποσχέσεις και τις δελεαστικές εικόνες στις ετικέτες, είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσεις με σαφήνεια τι περιέχουν και από πού προέρχονται.Η επεξεργασία στερεί το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών κάτι που δεν γίνετε αντιληπτό με την εξαίσια γεύση και εμφάνιση που προσφέρουν.
  2. Μην τρως συχνά κρέας, ιδιαίτερα το κόκκινο. Σχετικές μελέτες που αφορούν την έρευνα του καρκίνου συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος καθώς και των επεξεργασμένων τροφών. Προτίμησε άσπρο βιολογικό κρέας ή φρέσκα ψάρια.
  3. Όχι, σε φάρμακα με το παραμικρό. Ποιος δε θέλει ένα μικρό κρύωμα ή ένας πονοκέφαλος να φύγουν αμέσως; Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να πάρεις ένα παυσίπονο έτσι ώστε σε περίπου μισή να επανέλθεις στη φυσιολογική σου κατάσταση. Τα φάρμακα δεν αντιμετωπίζουν την πραγματική αιτία του προβλήματος αλλά επικεντρώνονται στο συγκριμένο σύμπτωμα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα μας για έναν υγιή οργανισμό.
  4. Ποτό και κάπνισμα. 2 λέξεις αλληλένδετες με τη διασκέδαση. Οι καταχρήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της διασκέδασης είναι αγώνας επιβίωσης για το σώμα. Ο οργανισμός δίνει μάχη ενάντια στις τοξικές και χημικές ουσίες του τσιγάρου που προκαλούν αφυδάτωση ή ακόμα και στην εγκεφαλική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
  5. Κακής ποιότητας ύπνος. Το σώμα σου χρειάζεται 5-6 ώρες ποιοτικού ύπνου για να μπορέσει να «επαναφορτιστεί» έτσι ώστε να ανταπεξέλθει την επόμενη μέρα. Αντιθέτως η κακή ποιότητα ύπνου δεν πρέπει να σε αφήνει αδιάφορη. Παχυσαρκία, διαβήτης και υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πιθανές σωματικές συνέπειες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Κακή μνήμη, έλλειψη συγκέντρωσης και μειωμένη γνωστική λειτουργία συσχετίζονται άμεσα με την κακή ποιότητα ύπνου.

Πηγή:  fashionwellness.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατερίνα Καινούργιου: Με αυτή τη δίαιτα έχει καταφέρει να χάσει 8 κιλά μέσα σε 15 μέρες!

Είναι μια από τις πιο στιλάτες Ελληνίδες παρουσιάστριες και έχει ένα από τα πιο όμορφα σώματα της ελληνικής showbiz....
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Life Coaching Mind & Soul

5 τρόποι να οργανώσεις και να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου σύμφωνα με γυναίκες CEOs

Υπάρχουν εκείνοι που για κάθε πρόβλημα έχουν μια λύση κι εκείνοι που για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα. Kανείς...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες ώρες της ημέρας θα φας τον υδατάνθρακα και θα τον ”κάψεις” πιο γρήγορα

Είναι εκείνη η χρονική περίοδος μέσα στη μέρα που ο μεταβολισμός κορυφώνεται. Άνθρωποι είμαστε, ανθρώπινο μεταβολισμό έχουμε. Με άλλα...
Διαβάστε Περισσότερα