6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν βάλεις το Matcha στη ζωή σου!

By

To Matcha Maiden είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό Superfood, που μέχρι τώρα ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό στις απαιτητικές διατροφές αθλητών και όχι μόνο. Πλέον συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις κουζίνες του κόσμου.

Το Matcha θεωρείται η καλύτερη ποιότητα τσαγιών και έχει έντονο και πλούσιο πράσινο χρώμα. Το Matcha Maiden αντιπροσωπεύει την Ιαπωνική ποιότητα, είναι 100% Organic και είναι η καλύτερη ποιότητα Matcha που μπορεί κάποιος να βρει. Χρησιμοποιείται εδώ και 900 χρόνια στην Ιαπωνία σαν βότανο ιατρικής.

Πρόσφατα η επιστήμη άρχισε να υποστηρίζει αυτό που οι βουδιστές μοναχοί ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια να χρησιμοποιούν με τόσο σεβασμό ώστε να υπάρχει μια μορφή ιεροτελεστίας για την σωστή παρασκευή του.

Το Matcha είναι μία πλούσια τροφή σε στοιχεία με θεραπευτικές ιδιότητες. Από το πιο σημαντικά στοιχεία του είναι τα υψηλά επίπεδα της EGCg επιγαλλοκατεχίνης και η υπερπληθώρα σε αντιοξειδωτικά.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει πολλές μελέτες και δημοσιεύσεις στην PUBMED και στην American Journal of Clinical Nutrition που αφορούν τη μοριακή βάση της αντιοξειδωτικής, αντιφλεγμονώδους, και αντικαρκινικής δράσης του Matcha, τοποθετώντας την στα φαρμακοτρόφιμα ή σε μία νέα κατηγορία υπερτροφών.

Γι’ αυτό λοιπόν το Matcha Maiden είναι το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής που υπάρχει στο φαρμακείο της φύσης.

Μερικές από τις θεραπευτικές της ιδιότητες είναι οι εξής:

1. Το Matcha βοηθά στη πρόληψη του καρκίνου

Το 2011 δημοσιεύθηκε στο Biochemical Pharmacology, ότι οι γαλοκατεχείνες EGCg απέδειξαν πως μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη και εξάπλωση σε μοριακό επίπεδο διάφορες μορφές καρκίνου (στομάχου, πνευμόνων, συκώτι, θώρακος).

Το Matcha περιέχει υπερποσότητες σε επιγαλλοκατεχίνες EGCg και έχει μελετηθεί εκτενώς από εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Οι EGCs είναι οι «καθαριστές» των αντιδραστικών ειδών οξυγόνου vitro. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να μειώσει την αγγειογένεση (ανάπτυξη νέων αγγείων σε όγκους), μετάσταση (εξάπλωση του καρκίνου) και να βοηθήσει στην απόπτωση (θάνατο) των καρκινικών κυττάρων.

Το Matcha έχει τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να βρεθούν σε οποιαδήποτε τροφή. Περιέχει 140 φορές την ποσότητα σε EGCGs από το κανονικό τσάι. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον το Matcha να χρησιμοποιείται παράλληλα με τις συμβατικές θεραπείες κατά του καρκίνου. Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, το σίγουρο είναι ότι το Matcha είναι ένα πολλά υποσχόμενα συστατικό που μελετάται εντατικά αυτές τις μέρες.

Το Matcha δρα διπλά κατά των ελεύθερων ριζών: μπλοκάροντας τις απευθείας και μετά ενεργοποιώντας τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του ίδιου μας του σώματος.

Είναι η καλύτερη πηγή αντί-οξειδωτικών στη φύση

To Matcha είναι ίσως το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό στη φύση που ουδετεροποιεί τις ελεύθερες ρίζες χάρη στη χημική του σύνθεση. Eνισχύει τη δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων του σώματος. Με αυτό τον τρόπο το Matcha δρα διπλά κατά των ελεύθερων ριζών: μπλοκάροντας τις απευθείας και μετά ενεργοποιώντας τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του ίδιου μας του σώματος.

Είναι πλέον αποδεκτό ότι η χρόνια, χαμηλού επιπέδου φλεγμονή παίζει μεγάλο ρόλο σε σχεδόν όλες τις χρόνιες παθήσεις του Δυτικού κόσμου: καρδιακά νοσήματα, καρκίνους, σύνδρομα μεταβολισμού κι άλλες ασθένειες. Οπότε οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τη χρόνια φλεγμονή μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη ή ακόμα και στη θεραπεία κάποιων απ’ αυτών των ασθενειών.

To Matcha είναι ένα από τα ισχυρότερα αντί-οξειδωτικά της φύσης με 1.537 μονάδες ORAC και 137 φορές περισσότερες από το κανονικό τσάι και 5 φορές από κάθε άλλη υπερτροφή / Super Food. Περιέχει 130 φορές το ασβέστιο και 172 φορές περισσότερα ποσοστά πρωτεΐνης από κάθε άλλο τσάι. Είναι τόσο δυνατό που έχει την ίδια αποτελεσματικότητα βάσει ερευνών με κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα, απλά χωρίς τις παρενέργειες.

3. To Matcha Maiden βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού και ενισχύει τον μεταβολισμό – The ultimate DETOX

Είναι πλέον καλά κριμένο μυστικό των δυτικών και στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει το μεταβολισμό και καίει τις θερμίδες. Σε πρόσφατη μελέτη του American Journal of Clinical Nutrition βρέθηκε ότι η κατανάλωση του Matcha μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της θερμογένεσης- thermogenesis (τα επίπεδα μετατροπής του λίπους/θερμίδων σε ενέργεια) από την καθημερινή καύση θερμίδων που κυμαίνεται στο 8%-10%, φτάνει στο θεαματικό 35%-43% της καθημερινής καύσης και χωρίς να δημιουργεί καμία παρενέργεια η “πίεση” στον οργανισμό.

4. Το Matcha είναι πηγή Ενέργειας και Συγκέντρωσης. Θεωρείτε το καλύτερο υποκατάστατο του καφέ.

Το Matcha Maiden προτείνεται από διατροφολόγους και ιατρούς ως αντικαταστατό του καφέ. Ένα γραμμάριο Matcha περιέχει περίπου 20-35mg καφεΐνης όταν ένας απλός στιγμιαίος καφές περιέχει μέχρι και 80-100mg.

Το Matcha Maiden είναι η μόνη τροφή λόγω της καφεΐνης σε συνδυασμό με την L- Theanine που μπορεί και προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα Ενεργείας, την υψηλή Συγκέντρωση και την πνευματική Διαύγεια και ισορροπία σε αντίθεση με τον καφέ που προκαλεί εκνευρισμό, ταχυκαρδίες και αίσθημα άγχους.
Η διαφορά της καφεΐνης του Matcha με του καφέ είναι ότι δίνει την ίδια ώθηση ενέργειας πολύ πιο ομαλά στον οργανισμό για περίπου 4-6 ώρες, σε αντίθεση με τον καφέ που κρατάει για λιγότερο από 1 ώρα.

5. Έρευνες δείχνουν ότι το Matcha μπορεί να έχει φοβερά αποτελέσματα κατά της κατάθλιψης και ενίσχυση της ευεξίας.

Η κατάθλιψη επίσης σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα BNDF και συρρίκνωση του υποθαλάμου, το μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη μάθηση και τη μνήμη. Μιας και το Matcha αυξάνει τα επίπεδα BNDF, μπορεί ενδεχομένως να αντιστρέψει κάποιες απ’ αυτές τις αλλαγές. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι το Matcha μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία της σεροτονίνη και ντοπαμίνη που επηρεάζουν πολύ τη διάθεση και ενισχύουν την ευεξία.

6. To Matcha είναι γνωστό πως καθυστερεί τη γήρανση της επιδερμίδας και πολεμά ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση και την κυτταρική αλλοίωση.

Αν το Matcha μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνων και μνήμης, τότε προφανώς βοηθά και στη μακροζωία. Γι’ αυτό το λόγο το Matcha είναι δημοφιλές συμπλήρωμα αντιγήρανσης. Μιας και η φλεγμονή και η οξείδωση παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση, η δράση του Matcha ενδεχομένως να μη περιορίζεται μόνο στη πρόληψη ασθενειών. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να φτιάξουμε τη δική μας 100% φυσική μάσκα προσώπου με Matcha όπως λανσάρετε τελευταία στην Αμερική μέσω της γνωστής αλυσίδας Urban Outfitters.

Ελπίζω οι παραπάνω λόγοι να σας έπεισαν να βάλετε πιο συχνά αυτό το θαυματουργό συστατικό στη διατροφή σας, και όχι μόνο. Και πρίν τρέξετε να φτιάξετε ένα Matcha Maiden Latte ή να το προσθέσετε στον χυμό/smoothie σας, σκεφτείτε ότι η σωστή χρήση έχει πάντα τα σωστά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε  http://www.matchamaiden.com

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News