Αυτές είναι οι 3 ασθένειες που θεραπεύει το ρόδι! Το γνώριζες;

By

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα είτε το φας όπως είναι είτε το κάνεις χυμό. Χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια για ιατρικούς σκοπούς στις χώρες της Μέσης Ανατολής από όπου και προέρχεται.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση το ρόδι μπορεί να θεραπεύσει:

kl_rodi01

Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας: Μια έρευνα που έγινε το 2004 σε ασθενείς που είχαν στένωση καρωτιδικής αρτηρίας έδειξε πως 50 μόνο ml ροδιού την ημέρα, μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, μείωσε τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία κατά 50% ενώ μείωσε και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.

Καρκίνος του προστάτη: Μια έρευνα του 2006 έδειξε πως η καθημερινή κατανάλωση 227 ml χυμό ροδιού επιβραδύνει την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άντρες που έχουν καρκίνο στον προστάτη.

Στεφανιαία νόσος: Μια έρευνα του 2005 έδειξε πως 238 ml χυμός ροδιού την ημέρα, για τρεις μήνες, οδηγεί στη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά ενώ μειώνει και τον κίνδυνο να πάθει ο ασθενής καρδιακή προσβολή.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα