Αυτός είναι ο κίνδυνος που κρύβουν οι συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους σου!

By

Όταν παίρνεις, χάνεις και ξαναπαίρνεις βάρος κινδυνεύεις από αυτό που θα διαβάσεις παρακάτω.

Είναι ένα σενάριο με το οποίο ταυτίζονται πολλές γυναίκες: Κατάφερες να χάσεις βάρος (από 5 κιλά και πάνω) και τα ξαναπήρες μέσα σε 6 μήνες. Τα έχασες και πάλι αλλά επέστρεψαν ξανά. Και αυτός ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Μια νέα έρευνα, λοιπόν, έρχεται να σου πει ότι αν είσαι από αυτές που χάνουν και παίρνουν βάρος συνέχεια κινδυνεύεις από καρδιακά προβλήματα περισσότερο από ότι μια γυναίκα που έχασε κάποιο βάρος και κατάφερε να το διατηρήσει.

Στην έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Columbia συμμετείχαν 485 γυναίκες από τις οποίες το ποσόστο αυτών που είχαν αυξομειώσεις στο βάρος τους ήταν πολύ μεγάλο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έρευνες συνέδεσαν τις αυξομειώσεις βάρους με τον κίνδυνο για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Μια έρευνα το 2018 έδειξε ότι οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους οδηγούν σε μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας.

Αν είσαι από αυτές που έχουν αυτό το πρόβλημα με το βάρος τους πρέπει να σκεφτείς τι δίαιτες κάνεις και χάνεις βάρος. Οι περισσότερες δίαιτες που υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους είναι καταδικασμένες να αποτύχουν γιατί παρόλο που θα χάσεις βάρος θα είναι δύσκολο να συνεχίσεις να κάνεις τη συγκεκριμένη δίαιτα για όλη σου τη ζωή. Επομένως θα ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες.

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος είναι να τρως έχοντας την υγεία σου στο μυαλό σου. Με άλλα λόγια, μην κάνεις δίαιτα. Τρώγε όσο περισσότερες θρεπτικές τροφές μπορείς, καθαρή πρωτεϊνη, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης και άσε το σώμα σου να αποβάλει μόνο του τα παραπάνω κιλά. Πράγμα που θα γίνει όταν αρχίσεις απλά να τα τρως όλα με μέτρο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News