Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

By

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες αλλά μια νέα έρευνα από το περιοδικό Scientific Reports έρχεται να μας δώσει το λόγο που συμβαίνει αυτό.

Αφού αναλύθηκαν τα αρχεία και τα ιστορικά 140.600 ανθρώπων οι ερευνητές του Uppsala University της Σουηδίας κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Οι άντρες που είχαν γεννηθεί στις αρχές του 1800 ζούσαν κατά 2 χρόνια περισσότερο από τις γυναίκες που γεννήθηκαν εκείνη την εποχή.

Όσο, όμως, η γονιμότητα αυξανόταν χρόνο με το χρόνο, αυξήθηκε και ο μέσος όρος ζωής των γυναικών. Στις αρχές του 1900 οι γυναίκες είχαν καταφέρει να ζουν γύρω στα 4 χρόνια περισσότερο από τους άντρες.

Το πόσα παιδιά θα κάνει μια γυναίκα σίγουρα επηρεάζει και το πόσο θα ζήσει ή τουλάχιστον έτσι λένε οι επιστήμονες. Αν, για παράδειγμα, μια γυναίκα κάνει 15 παιδιά ή και περισσότερα θα ζήσει γύρω στα 6 χρόνια λιγότερο από μια γυναίκα που θα κάνει 1 παιδί. Αντιθέτως το πόσο θα ζήσει ένας άντρας δεν έχει καμιά σχέση με το πόσα παιδιά θα κάνει.

Στις μέρες μας με την εξέλιξη των φαρμάκων και της τεχνολογίας, η γέννα δεν επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας όπως το έκανε στο παρελθόν. Το 2014, συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ζωής των γυναικών στην Αμερική ήταν τα 81,4 χρόνια με τα καρδιακά προβλήματα, τον καρκίνο και τα εγκεφαλικά να είναι οι κύριες αιτίες θανάτου.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα