Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

By

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες αλλά μια νέα έρευνα από το περιοδικό Scientific Reports έρχεται να μας δώσει το λόγο που συμβαίνει αυτό.

Αφού αναλύθηκαν τα αρχεία και τα ιστορικά 140.600 ανθρώπων οι ερευνητές του Uppsala University της Σουηδίας κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Οι άντρες που είχαν γεννηθεί στις αρχές του 1800 ζούσαν κατά 2 χρόνια περισσότερο από τις γυναίκες που γεννήθηκαν εκείνη την εποχή.

Όσο, όμως, η γονιμότητα αυξανόταν χρόνο με το χρόνο, αυξήθηκε και ο μέσος όρος ζωής των γυναικών. Στις αρχές του 1900 οι γυναίκες είχαν καταφέρει να ζουν γύρω στα 4 χρόνια περισσότερο από τους άντρες.

Το πόσα παιδιά θα κάνει μια γυναίκα σίγουρα επηρεάζει και το πόσο θα ζήσει ή τουλάχιστον έτσι λένε οι επιστήμονες. Αν, για παράδειγμα, μια γυναίκα κάνει 15 παιδιά ή και περισσότερα θα ζήσει γύρω στα 6 χρόνια λιγότερο από μια γυναίκα που θα κάνει 1 παιδί. Αντιθέτως το πόσο θα ζήσει ένας άντρας δεν έχει καμιά σχέση με το πόσα παιδιά θα κάνει.

Στις μέρες μας με την εξέλιξη των φαρμάκων και της τεχνολογίας, η γέννα δεν επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας όπως το έκανε στο παρελθόν. Το 2014, συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ζωής των γυναικών στην Αμερική ήταν τα 81,4 χρόνια με τα καρδιακά προβλήματα, τον καρκίνο και τα εγκεφαλικά να είναι οι κύριες αιτίες θανάτου.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
News & Trends Ζήσε Υγιεινά Υγεία

4 λόγοι που η ζεστή σοκολάτα σου κάνει πραγματικά καλό!

Λατρεύουμε τη ζεστή σοκολάτα, παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη μας επιλογή ειδικά αν είμαστε σε φάση διατροφής…  Έτσι...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS News & Trends

Αθλητικά παπούτσια: Πώς να διαλέξεις τα κατάλληλα ανάλογα με την προπόνησή σου!

Έχουμε πει πολλές φορές πως η επιλογή του σωστού αθλητικού παπουτσιού είναι βασική! Πώς όμως θα διαλέξεις το ιδανικό...
Διαβάστε Περισσότερα