Απαγορεύεται το καυτό μπάνιο τον χειμώνα!

By

Ένα καυτό μπάνιο, που θα μας χαλαρώσει και θα μας ζεστάνει, είναι κάτι που όλοι θέλουμε τον χειμώνα. Έρχονται όμως οι Ιάπωνες επιστήμονες να μας “κόψουν” και αυτή την απόλαυση, καθώς λένε ότι πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη τακτική που μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία, ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 11.000 περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, οι οποίες καταγράφηκαν στην Οσάκα μεταξύ 2005 και 2007.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως πριν από την ανακοπή, το 22% των ασθενών κοιμούνταν, το 9% έκαναν αφρόλουτρο, το 3% εργάζονταν και το 0,5% γυμνάζονταν.

hotbath
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Τσίκα Νισιγιάμα, και η επιστημονική του ομάδα εξέτασαν τις πιθανότητες ανακοπής ανά δραστηριότητα. Διαπίστωσαν λοιπόν, πως το πιο επικίνδυνο ήταν το καυτό αφρόλουτρο, ενώ η λιγότερο επικίνδυνη ήταν η γυμναστική.

Για τους ασθενείς που είχαν πάθει ανακοπή μετά το αφρόλουτρο, ο κίνδυνος συσχετιζόταν με την εξωτερική θερμοκρασία, με τις περισσότερες ανακοπές να έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ερευνητές κατέληξαν πως η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας μεταξύ του νερού και του εξωτερικού περιβάλλοντος προκαλεί απότομη ελάττωση της αρτηριακής πίεσης και επιβαρύνει τη λειτουργία της καρδιάς.

hotbath3
Τι συνιστούν λοιπόν οι ειδικοί; “Τα προληπτικά μέτρα, όπως η θέρμανση του μπάνιου και των χώρων γύρω από αυτό ή ακόμα και η αποφυγή του αφρόλουτρου, μπορεί να είναι σημαντικά για τους υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου ασθενείς”, λένε οι ερευνητές.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα