Δυστυχώς είναι αλήθεια. Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος το πιο τοξικό ψάρι.
Αυτός είναι και ο λόγος που συνίσταται από την EPA να μην καταναλώνεται από τις ευαίσθητες ομάδες ατόμων, δηλαδή από έγκυες και μικρά παιδιά. Τι γίνεται, όμως, με όλους τους υπόλοιπους; Μπορούμε να τον τρώμε άφοβα;
Η τοξικότητά του έχει να κάνει με τις τροφές που καταναλώνει οι οποίες μπορεί να είναι πουλερικά, χοιρινό, καλαμπόκι και αντιβιοτικά. Οι έρευνες έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης προέρχονται από διοξίνες και από συνδυασμό φαρμάκων και επικίνδυνων χημικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε παλαιότερη έρευνα, μάλιστα, είχε αποδειχτεί πως ο σολομός ιχθυοτροφείου από τη Σκωτία και τις Νήσους Φερόες είναι ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο.
Η λύση είναι να προτιμήσεις άγριο σολομό Αλάσκας και να αποφύγεις οτιδήποτε γράφει “Ατλαντικού” γιατί είναι σίγουρα ιχθυοτροφείου.