Αυτοί οι σπόροι είναι ιδανικοί για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού!

By

Μελετούσα τις προάλλες τον λιναρόσπορο και όλα όσα μπορεί να κάνει για εμάς και κατέληξα σε μια μεγάλη απορία: “Γιατί δεν τον είχα βάλει νωρίτερα στη διατροφή μου; ” (ακούς μαμά;)

Αυτή τη φορά θα σου μιλήσω για το καλό που μπορεί να κάνει στον καρκίνο του μαστού. Λόγω του ότι περιέχει φυτοοιστρογόνα, ο λιναρόσπορος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

kl_linari01

Τα φυτοοιστρογόνα είναι μόρια φυτικής προέλευσης που μιμούνται αυτό που κάνουν τα οιστρογόνα. Εμποδίζουν τις ορμόνες αυτές να αγγίξουν πολύ υψηλά επίπεδα και να προκαλέσουν υπερβολική ανάπτυξη του μαστικού αδένα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τρως 1-2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο καθημερινά βάζοντάς τις στο φαγητό σου.

Προσοχή: Τα φυτοοιστρογόνα δεν συνίστανται σε γυναίκες που έχουν προσβληθεί στο παρελθόν ή πάσχουν από καρκίνο του μαστού καθώς και σε όσες έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού καθώς μπορεί να υπάρξει υποτροπή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση καλό είναι ζητήσεις τη συμβουλή του γιατρού σου πριν ακολουθήσεις οποιαδήποτε, ακόμα και φυτική, θεραπεία.

You may also like

Hot News