Αυτές είναι οι χρήσιμες φλούδες που δεν πρέπει να πετάς (και γιατί)

By

Εσύ πετάς τις φλούδες από όλα τα φρούτα σου; Παρακάτω θα δεις τη λίστα με τις φλούδες που δεν πρέπει να πετάς αλλά και πώς θα αξιοποιήσεις τις φλούδες που κρατάς.

Φλούδες μανταρινιού Χάραξε το μανταρίνι σου στη μέση και προσπάθησε να βγάλεις τη φλούδα αυτούσια. Βάλε στο μισό μέρος της φλούδας ένα φυτιλλάκι και λάδι και κάνε στο πάνω μέρος της άλλης φλούδας ένα σχέδιο. Άναψε το φυτίλλι και μόλις δημιούργησες ένα πανέμορφο κεράκι που θα γεμίσει το σπίτι σου με μυρωδιές.

Φλούδες πατάτας Χρησιμοποιήσε τις φλούδες πατάτας ως προσάναμα για το τζάκι σου. Αρχικά άφησε τις να ξεραθούν και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τις για προσάναμα τόσο στο τζάκι όσο και στο μπάρμπεκιου.

Φλούδες μπανάνας Οι φλούδες μπανάνας είναι το ιδανικό λίπασμα για φυτά. Κόψ’τις φλούδες σε λωρίδες μήκους 2-3 εκ. και θάψ’τις μέσα στο χώμα κοντά στις ρίζες. Οι συγκεκριμένες φλούδες είναι ιδανικές για τις τριανταφυλλιές σου.

Φλούδες αγγουριού Λογικά το γνωρίζεις αλλά αν δεν το γνωρίζεις θα σου το αποκαλύψουμε εμείς. Οι φλούδες αγγουριού και καρότου είναι τέλειες για να ανανεώσεις το κουρασμένο σου πρόσωπο.

Φλούδες λεμονιού Αν ο κάδος σκουπιδιών μυρίζει πολύ έντονα κάνε το εξής: Πάγωσε μερικές φέτες λεμονιού σε παγοθήκες, προσθέτοντας και ξίδι. Ρίξε στον κάδο σου μερικά παγάκια από αυτά και οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Λεμονόκουπες Οι λεμονόκουπες γίνονται το τέλειο γυαλιστικό για τις ανοξείδωτες επιφάνειες!

Φλούδες πορτοκαλιού Μυρίζει άσχημα ο φούρνος σου; Κόψε μερικές φλούδες πορτοκαλιού και βάλ’τις στον φούρνο. Άναψε τον φούρνο για 15-20 λεπτά και όλος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει.

Φλούδες κρεμμυδιού Για πρηξίματα στα πόδια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο κρεμμύδι. Προσοχή όμως! Αν το πρήξιμο επιμένει καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News