Αυτή είναι η τροφή που περιέχει πολύ περισσότερο ασβέστιο από το γάλα!

By

Μπορεί να έχουμε συνδέσει το γάλα με το ασβέστιο αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που περιέχουν ασβέστιο και μάλιστα πολύ περισσότερο.

Μια από αυτές είναι το γνωστό σε όλους μας χαρούπι το οποίο περιέχει τριπλάσια ποσότητα ασβεστίου.

100 γρ. χαρούπι θα σου δώσουν 350 mg ασβέστιο ενώ 100 γρ. γάλα θα σου δώσουν 120 mg ασβέστιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

CAROB CAKE ✨ It looks like chocolate, but it is not. I hate chocolate, but I love carob. And I love this cake. The recipe isn’t new, but this time I decided to make a cake instead of muffins. It works well too! Not too sweet as the usual, but feel free to add some more date syrup in case you prefer it sweeter ? Recipe: – 1 cup spelt flour – 1 cup oat flour – 1 + 1/2 cup almond milk – 1 flax egg (1 tbsp flaxseed meal + 3 tbsp water) – 5 tbsp Macarroba @iswariofficial or carob flour – 1 tsp vanilla – 6 tbsp date syrup – 1 tsp baking powder – 1/2 tsp baking soda – 1/2 tsp apple cider vinegar Start by making the flax egg. Let rest for 5 minutes to thicken. Combine all the dry ingredients and then mix the wet ones. Add the flax egg. Bake for 35 to 40 minutes at 180°C. ❤️ . . . BOLO DE ALFARROBA ✨ Parece chocolate, mas não é. Não gosto de chocolate, mas adoro alfarroba. E adoro este bolo. A receita não é nova, mas desta vez decidi fazer em formato de bolo e não de muffins. Resulta igualmente bem! Não é demasiado doce, como de costume, mas sintam-se livres para adoçar um pouco mais se gostarem de bolos mais docinhos ? Receita: – 1 cup farinha de espelta – 1 cup farinha de aveia – 1 + 1/2 cup bebida de amêndoa – 6 c. de sopa de Macarroba @iswariofficial ou farinha de alfarroba – 1 ovo de linhaça (1 c. de sopa de linhaça moída + 3 c. de sopa de água) – 1 c. de sobremesa de fermento – 1 c. de sobremesa de extrato de baunilha – 1/2 c. de sobremesa de bicarbonato de sódio – 1/2 c. de sobremesa de vinagre de cidra Começar por preparar o ovo de linhaça. Deixar repousar 5 minutos. Numa taça, misturar todos os ingredientes secos e só depois adicionar os líquidos. Envolver o ovo de linhaça muito bem na mistura. Levar ao forno, pré-aquecido a 180°C, durante 35 a 40 minutos. ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maru ? (@lifebymaru) στις

Επιπλέον το χαρούπι περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει επίσης τανίνες, ινώδεις ουσίες και έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη πέψη των τροφών.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το χαρούπι βοηθάει στην θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα. Είναι ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα καθώς περιέχει ελάχιστα λιπαρά και πολύ λιγότερες θερμίδες από την σοκολάτα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News