Αυτό δεν στο έχει πει κανείς!! Να από τι κινδυνεύεις όταν πίνεις αναψυκτικά!

By

Νέα έρευνα αποκαλύπτει κάτι που ίσως σε κάνει να σταματήσεις να πίνεις αναψυκτικά.

Μπορεί να νομίζεις ότι κάνεις χάρη στο σώμα σου πίνοντας ένα light αναψυκτικό αντί για ένα κανονικό αλλά δυστυχώς μια νέα έρευνα έρχεται να σου ανατρέψει όλη την κοσμοθεωρία.

Το να πίνεις 2 ή και περισσότερο light αναψυκτικά την ημέρα έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο να πάθεις εγκεφαλικό, καρδιακά προβλήματα ή και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Stroke.

Στην έρευνα συμμετείχαν 82.000 γυναίκες ηλικίας 50 με 79 ετών. Οι γυναίκες που έπιναν δύο ή περισσότερα light αναψυκτικά την ημέρα κινδύνευαν να πάθουν εγκεφαλικό κατά 23% περισσότερο από τις άλλες. Επίσης κινδύνευαν να πάθουν καρδιακά προβλήματα κατά 29% περισσότερο από τις άλλες και να πεθάνουν πρόωρα κατά 16% περισσότερο από εκείνες που δεν έπειναν καθόλου ή έπιναν περιστασιακά αναψυκτικά light.

“Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι υπέρβαροι ή και οι πολλοί αδύνατοι, πίνουν αναψυκτικά light θεωρώντας ότι έτσι κόβουν θερμίδες και προσέχουν τη διατροφή τους”, λέει η συγγραφέας της έρευνας Yasmin Mossavar-Rahmani και συνεχίζει, “Η έρευνά μας δείχνει ότι αυτά τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, εγκεφαλικό ή και θάνατο”.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ποιο είναι εκείνο το συστατικό που δημιουργεί τα προβλήματα.

Αντικατέστησε τα light αναψυκτικά με νερό. Μπορεί να σου ακούγεται βαρετό αυτό αλλά μόλις περάσει λίγος καιρός και το συνηθίσεις το σώμα σου θα σε ευχαριστεί για αυτή την αλλαγή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

“Ήμουν εθισμένη με το τρέξιμο! Μέχρι που ξεκίνησα τα βάρη και άλλαξε το σώμα μου…”

Μια αληθινή ιστορία που θα σε εμπνεύσει! “Ξεκίνησα να γυμνάζομαι κάνοντας γιόγκα και τρέχοντας αλλά πολύ γρήγορα εθίστηκα στις...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Η πιο δημοφιλής fitness Instagramer στον κόσμο, Kayla Itsines, σου δείχνει εύκολες ασκήσεις για την εγκυμοσύνη σου!

Αν είσαι έγκυος και θέλεις να κάνεις κάτι για να συνεχίσεις να έχεις ενέργεια, όμορφη διάθεση και όμορφο, γυμνασμένο...
Διαβάστε Περισσότερα