Χυμός κεράσι: Το κόκκινο φαρμακευτικό ποτό κατά της υπέρτασης

By

Τα trends κατέκτησαν και τη φαρμακευτική βιομηχανία. Κι όμως οι επιστήμονες ολοένα και περισσότερο ρίχνονται στη μάχη για την εύρεση περισσότερων φυσικών φαρμάκων. Εάν αγαπάς τα κεράσια, η επόμενη είδηση θα σε χαροποιήσει ίσως…

Νέα έρευνα συσχετίζει το χυμό κεράσι με την υπέρταση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα άτομα που καταναλώνουν 60ml χυμού κεράσι διαλυμένο σε νερό καταφέρνουν να ρίξουν την πίεση τους κατά 7% μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού μειώνει άμεσα τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 38% και καρδιαγγειακών νοσημάτων κατά 23%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Northumbria University, ο χυμός κεράσι δίνει γερό χτύπημα στην αρτηριακή πίεση, επειδή είναι πλούσιος σε φαινολικά οξέα, ένα είδος φυσικού αντιοξειδωτικού.

Η έρευνα έρχεται για να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί με τα υψηλά ποσοστά αρτηριακής πίεσης, παρόλα αυτά η μελέτη έχει γίνει σε λίγα ακόμα άτομα με πρώιμα σημάδια υπέρτασης, πράγμα που σημαίνει πως θέλει ακόμα χρόνο για να επαληθευτεί η ευεργετική δράση των κερασιών.

Η υπεύθυνη της έρευνας, Karen Keane, τόνισε: «Η πλειονότητα των καρδιαγγειακών ασθένεια προκαλείται από τους παράγοντες κινδύνου που μπορούν να ελεγχθούν και να περιοριστούν, όπως η χοληστερίνη, η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής άσκησης ή ο διαβήτης. Η υψηλή πίεση μπορεί να φέρει ακόμα και το θάνατο, παρ’ ότι με μικρές αλλαγές μπορούμε να ρίξουμε και την πίεση και τους δείκτες θνησιμότητας».

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News