Δεν θα πιστεύεις τι μπορεί να κάνει για σένα η καλέντουλα!

By

Την έχω ανακαλύψει εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα βρήκα την ευκαιρία να σου μιλήσω γι’αυτήν. Αναφέρομαι στην καλέντουλα την οποία τρελαίνομαι να βάζω στις σαλάτες μου, στις σούπες και το ρύζι μου. Αυτό που δεν γνώριζα είναι οι απίστευτες θεραπευτικές της χρήσεις τις οποίες παραθέτω ευθύς.

Η καλέντουλα είναι ένα ευπροσάρμοστο φυτο που φύεται στην περιοχή της Μεσογείου και εφαρμόζεται ευρέως ως θεραπευτικό μέσο. Επίσης χρησιμοποιείται για να θεραπεύει μώλωπες, εκδορές, τσιμπήματα εντόμων, σκασμένα χέρια, εξανθήματα και ηλιακά εγκαύματα ενώ παλιά εφαρμοζόταν για να θεραπεύει ενοχλήσεις μεγάλου φάσματος, όπως καρκίνο, δερματικές λοιμώξεις και πυρετό.

calendula jar

Η καλέντουλα χρησιμοποιείται για τους σκοπούς αυτούς, σε μορφή λοσιόν ή άλλα τοπικά παρασκευάσματα, όπως αλοιφές, κρέμες, βάμματα και για γαργάρα. Λόγω, μάλιστα, της συνεχούς δημοτικότητά της, πολλά από αυτά τα επίκαιρα παρασκευάσματα βρίσκονται πλέον διαθέσιμα σε καταστήματα υγιεινής, τροφίμων, φαρμακεία και άλλα καταστήματα υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η καλέντουλα εφαρμόζεται επίσης από πολλούς ανθρώπους για τη θεραπεία του πονόλαιμου και άλλων φλεγμονών. Για το σκοπό αυτό κυκλοφορεί σε μορφή τσαγιού.

Πριν τη χρησιμοποιήσετε καλό είναι να ξέρετε αν είστε αλλεργικοί σε αυτήν καθώς υπάρχει πιθανότητα, αν είστε αλλεργικοί στην αμβροσία και σε άλλα μέλη της οικογένειας αστέρα, να έχετε πρόβλημα και με την καλέντουλα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News