Δες τι (δεν) θα πάθεις αν καθίσεις σε δημόσια τουαλέτα (video)

By

Τις τελευταίες ημέρες είμαι τις περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα με την…τουαλέτα! Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που το παθαίνω. Θέλω να σου πω, ότι είμαι άρρωστη με την καθαριότητα. Αν σκεφτείς ότι κάθε μέρα ρίχνω χλωρίνη στην τουαλέτα και στην μπανιέρα, ενώ ζω μόνη μου, θα καταλάβεις ότι σε αυτόν τον τομέα, είμαι τρελή! Προχθές όμως έλειπα από το πρωί ως το βράδυ και κάποια στιγμή, την ώρα που βρισκόμουν σε ένα εμπορικό κατάστημα, ήθελα να πάω στην τουαλέτα. Φίλος γιατρός μου είχε πει κάποτε, ότι δεν είναι καθόλου καλό να κρατιέσαι γιατί δημιουργείς εν καιρώ πρόβλημα στα νεφρά. Ωραία λοιπόν, είπα από μέσα μου, θα πάω στις τουαλέτες του εμπορικού. Δεν μπορώ να πω φαίνονταν πεντακάθαρες αλλά εγώ είχα στο μυαλό μου, όλες τις αρρώστιες που μπορείς να κολλήσεις από αυτές μιας και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν περάσει. Έκανα λοιπόν τα ακροβατικά μου για να μην  καθίσω κι αφού έπλυνα τα χέρια μου 2 φορές, ανακουφισμένη, βγήκα και κατευθύνθηκα σε ένα καφέ για να μπω στο Ίντερνετ και να διαβάσω τι μπορείς να πάθεις αν καθίσεις σε δημόσια τουαλέτα. Αυτό που διάβασα θέλω να το μοιραστώ μαζί σου γιατί πραγματικά με άφησε άφωνη! Το ίδιο θα μείνεις κι εσύ, γιατί σίγουρα δεν θα το περιμένεις.

«Το να καθίσετε κανονικά σε μια (δημόσια) τουαλέτα δεν πρόκειται να σας προκαλέσει μόλυνση. Πολλά από αυτά τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιφάνεια της τουαλέτας ή σε άλλα μέρη του μπάνιου δεν είναι τόσο εύκολο να μεταδοθούν μέσω της απλής δερματικής επαφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο William DeΡαοΙο, επίκουρος καθηγητής Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή Keck στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, όπως θα δεις και στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

«Τα περισσότερα από τα βακτήρια σε ένα μπάνιο ευδοκιμούν σε υγρά μέρη όπως στις βλεννογόνες μεμβράνες. Αν συμβεί να καθίσετε σε μια τουαλέτα και να μην πλύνετε τα χέρια σας μετά, τότε είναι που θα μπορούσατε να είστε σε κίνδυνο μετάδοσης βακτηρίων. Αλλά κατά τα άλλα, δεν είναι καθόλου σημαντικό πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα μας δρα ως εμπόδιο απέναντι σε κάθε είδους μικρόβια και βακτήρια».

dimosiatoyaleta2

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το ρολό χαρτί τουαλέτας, είναι πολύ πιο γεμάτο με βακτήρια από ό,τι το κάθισμα της λεκάνης. Και τώρα θα σε αποτελειώσω, με το παρακάτω. Πολλά περισσότερα μικρόβια υπάρχουν και στους νεροχύτες, τα τηλεκοντρόλ και τα smartphones που χρησιμοποιείς καθημερινά!

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News