Δωρεάν προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος

By

Μετά την ηλικία των 40 οι γιατροί λένε πως είναι απαραίτητο να γίνεται μια μαστογραφία μια φορά το χρόνο. Για να είσαι εντάξει και να μην βρεθείς αντιμέτωπη με καμιά περίεργη κατάσταση και μιας και η πρόληψη πάντα είναι η καλύτερη θεραπεία, τρέξε να κάνεις έναν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Από 19 έως 23 Οκτωβρίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο θα γίνονται δωρεάν μαστογραφίες μιας και ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, θα προσφέρει το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με αφορμή τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, όπως έχει θεσμοθετηθεί ο Οκτώβριος.

Θα δοθεί η δυνατότητα για 50 μαστογραφίες δωρεάν, στη Μονάδα Μαστογραφίας του Εργαστηρίου. Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν στο τηλέφωνο του Τμήματος 210 7286162.  

Παράλληλα η Novartis συνεχίζει την γεμάτη ευαισθησία δράση της και προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Μετρήσεις Ζωής” που θα πραγματοποιηθεί συνολικά σε 7 πόλεις της Ελλάδας, θα διεξαχθούν 16000 δωρεάν εξετάσεις σε:

Σπιρομέτρηση

Οφθαλμολογικό έλεγχο

Μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης

Έλεγχο αρτηριακής πίεσης

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Novartis που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου,  καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος “Μετρήσεις Ζωής” έχει διαμορφωθεί από εδώ και πέρα ως εξής:
3-4 Νοεμβρίου 2015, Πύργος, Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (έναντι Ι.Ν. Αγ. Νικολάου)


9-10 Νοεμβρίου 2015, Σέρρες, Κτήριο Διοικητηρίου, Κ. Καραμανλή 36
2-4 Δεκεμβρίου 2015, Αθήνα, – 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηναίων, Σόλωνος 78
8-9 Δεκεμβρίου 2015, Αιγάλεω – Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News