Υποφέρεις από πονοκεφάλους και ημικρανίες; Αυτή είναι η λύση!

By

Έχεις συχνούς πονοκεφάλους και ημικρανίες; Να φανταστώ παίρνεις τα παυσίπονα με το κουτάλι… Σταμάτα το τώρα και δες τι πρέπει να κάνεις ώστε να μην ταλαιπωρείσαι τόσο συχνά από τον εκνευριστικό πονοκέφαλο. Οι λύσεις είναι απλές και άκρως φυσικές.

Δώσε κάτι δροσερό στο δέρμα σου
Εάν «πεθαίνεις» από την ημικρανία, βάλε ένα κρύο επίθεμα στο μέτωπό σου ή ακόμα και κάποιο κατεψυγμένο αντικείμενο ή παγάκι και κράτα το για περίπου 15 λεπτά. Μετά κάνε ένα διάλειμμα από το πάγο. Εάν δεν υποχωρήσει ο πόνος μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Λύσε τα μαλλιά σου
Μπορεί η κοτσίδες και τα updos να μας βολεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όμως η σφιχτή τους δομή μας προκαλεί πονοκεφάλους. Λύσε με την πρώτη ευκαιρία τα μαλλιά σου, απέφυγε τις σφιχτές κοτσίδες αλλά και αξεσουάρ, που πιέζουν το κεφάλι σου και θα δεις διαφορά.

ponokefalos

Κλείσε το φως
Το έντονο φως, αλλά και εκείνο που τρεμοπαίζει, όπως της οθόνης του υπολογιστή, μας προκαλεί ημικρανίες. Εάν βασανίζεσαι από ημικρανίες, φρόντισε να διατηρείς σκοτεινό το δωμάτιο σου και να φοράς γυαλιά ηλίου όταν βγαίνεις έξω. Εάν εργάζεσαι στον υπολογιστή, βάλε ένα φίλτρο για τον περιορισμό του φωτός στην οθόνη του υπολογιστή σου.

Περιόρισε τη χρήση παυσίπονων
Αν και υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά φαρμακευτικά σκευάσματα για τον πονοκέφαλο, χρησιμοποίησε τα με φειδώ. Επέλεξε να τα παίρνεις μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, καθώς θα χάσουν και την αποτελεσματικότητά τους από τη συχνή χρήση. Προτίμησε αναλγητικά σε υγρή μορφή, ή αναβράζοντα, καθώς θα τα απορροφήσει ο οργανισμός σου πιο γρήγορα από τα χάπια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News