Έχεις γρίπη; Αυτές είναι οι 4 τροφές που πρέπει να αποφύγεις!

By

Οι περισσότεροι φίλοι μου λόγω του καιρού, που το πρωί έχει ήλιο και το βράδυ κάνει κρύο, είναι άρρωστοι στο κρεβάτι. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν γρίπη. Πήγα λοιπόν σε έναν από αυτούς χθες βράδυ κι εκεί που καθόταν στον καναπέ, κουκουλωμένος με κουβέρτες κι ανοιχτές σόμπες, ξαφνικά τον βλέπω να πετάγεται και να τρέχει προς το ψυγείο. «Θέλεις να σε βοηθήσω να φτιάξεις σούπα»; Τον ρωτάω, παίρνοντας την εξής απάντηση: «Σούπα; Τρελή είσαι; Θα πιω λίγο κρασί για να έρθω στα ίσια μου», μου απαντά και μένω κυριολεκτικά παγωτό! «Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι το αλκοόλ- ακόμη και το ελάχιστο  που περιέχει το κρασί- είναι μεταξύ των τροφών που επιδεινώνουν τη γρίπη», του λέω. Ήρθε αμέσως κοντά μου και με ρώτησε ποιες άλλες τροφές είναι απαγορευτικές για την κατάστασή του και φυσικά ως καλή φίλη του τις είπα. Όπως άλλωστε θα κάνω και μαζί σου για να δεις σε περίπτωση που τύχει κι αρρωστήσεις, τι δεν πρέπει να φας.

Αναψυκτικά και διάφορα ζαχαρώδη

Μην πέσεις με τα μούτρα στα αναψυκτικά ή στους τυποποιημένους φυσικούς χυμούς γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιδεινώσεις την υγεία σου. Η ζάχαρη που περιέχεται σε όλα αυτά, θα σου προκαλέσει περαιτέρω φλεγμονές. Φάε φρούτα καλύτερα και πιες μπόλικο νερό.

anapsiktika

Γαλακτοκομικά

Μην πέσεις με τα μούτρα στα γαλακτοκομικά.  Σε μερικούς ανθρώπους η κατανάλωσή τους, προκαλεί μεγαλύτερη πυκνότητα βλέννας στο λαιμό με αποτέλεσμα αντί η γρίπη να περνάει, να χειροτερεύει.

galaktokomika

Μείνε μακριά από το αλκοόλ. Καθυστερεί την ανάρρωση, προκαλεί φλεγμονές στον οργανισμό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε αφυδατώσει.

alkool

Πες όχι στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου και δημιουργούν πρόβλημα στις άμυνες του οργανισμού.

idatanthrakes

Τις παραπάνω τροφές, φυσικά δεν της έβγαλα από το μυαλό μου. Όποιο επιστημονικό άρθρο και να διαβάσεις τις συμπεριλαμβάνει σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Γι’ αυτό πρέπει να ξέρεις τι να τρως και τι να αποφεύγεις όταν είσαι άρρωστη και το ανοσοποιητικό σύστημα έχει χτυπήσει κόκκινο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News