Εξέταση αίματος προβλέπει το χρόνο ανάρρωσης μετά από εγχείρηση! Μάθε περισσότερα…

By

Είναι τόσο σημαντική αυτή η ανακάλυψη των επιστημόνων του Stanford University που αξίζει να την αναφέρω και να χαρώ πολύ γι’αυτήν.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν πως η λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων σε έναν ασθενή πριν την εγχείρηση μπορεί να δείξει το χρόνο ανάρρωσης μετά την επέμβαση.

kl_aima02

Η έρευνα έχει τη ρίζα της σε μελέτη του 2014 όπου οι ερευνητές έδειξαν ότι η ίδια δραστηριότητα του ανοσοποιητικού στο αίμα αμέσως μετά την εγχείρηση θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη της ανάρρωσης.

Η νέα ανάλυση εστίασε σε δείγματα αίματος 25 ασθενών που ελήφθησαν περίπου 1 ώρα πριν την εγχείρηση. Οι ερευνητές ανέμειξαν μόρια σηματοδότησης στα δείγματα για να προκαλέσουν αντίδραση του ανοσοποιητικού παρόμοια με αυτή που εμφανίζεται πριν την εγχείρηση και ανέλυσαν τα κύτταρα. Ανακάλυψαν ότι οι προβλέψεις ταίριαζαν με την ταχύτητα ανάρρωσης των ασθενών.

Η ομάδα ερευνητών ετοιμάζουν μεγαλύτερη έρευνα με 80 χειρουργημένους ασθενείς για να δοκιμάσουν τη θεωρία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές

Μια μακαρονάδα χωρίς μακαρόνια που δεν δημιουργεί ενοχές! Απόλαυσέ την…

Λατρεύω τα μακαρόνια-και κυρίως τις πέννες-όσο δεν έχω λατρέψει σχεδόν κανένα άλλο φαγητό στη ζωή μου. Αυτός είναι και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κακάο: Όλα τα οφέλη της τροφής των Θεών είναι εδώ!

Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και αντικείμενο λατρείας μικρών και μεγάλων. Μιας και κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές στο εμπόριο και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές

Ομελέτα σε πήλινο: Το τέλειο βραδινό για τις ημέρες που δεν έχεις όρεξη για τίποτα!

Η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια αλλά και χορτάτη. Δες πώς...
Διαβάστε Περισσότερα