Αυτή η βιταμίνη ευθύνεται για την ακμή!

By

Η καταραμένη των βιταμινών, όπως αποκαλούν πολλοί, η βιταμίνη Β12 δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό μας. Η έλλειψη της δίνει συμπτώματα κούρασης και μελαγχολίας, όμως και όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδά μας προκαλούν ακμή!

Κι όμως αν παρατήρησες τα φουντώνεις από σπυράκια και να μην μπορείς να τα αντιμετωπίσεις με καμία φαρμακευτική θεραπεία, πρέπει να κάνεις άμεσα ένα τσεκ απ. Η πιο περίπλοκη βιταμίνη, η B12 μπορεί να είναι ανεβασμένη και σου χτυπάει καμπανάκι…. με μερικά έως πολλά σπυράκια στο πρόσωπο και το σώμα.

Σύμφωνα με τη νέα επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, τα υψηλά επίπεδα της Β12 ενδεχομένως να επηρεάζουν τη μικροβιακή δραστηριότητα του δέρματος σου και να ενισχύουν τις πιθανότητες για εκδήλωσης ακμής. Υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια που μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο που εκδηλώνονται οι εξάρσεις της ακμής ή όχι.

beach-beauty-books-boys-Favim.com-3219338

Και αυτά μπορεί να μπορούν στο στόχαστρο νεότερης γενιάς θεραπειών», σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας και επίκουρη καθηγήτρια Μοριακής και Ιατρικής Φαρμακολογίας, Χουιγίνγκ Λι.

Εξετάζοντας τους παράγοντες που κάνουν τα άτομα ευάλωτα στην ακμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Β12 πυροδοτεί την ακμή, επειδή διαταράσσει έναν τύπο βακτηρίων του δέρματος, το Propionibacterium acnes, που σχετίζεται άμεσα με την ακμή.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος από δέκα άτομα με καθαρό δέρμα, που είχαν έπρεπε να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12. Όταν λάμβαναν περισσότερη βιταμίνη Β12, τότε επηρεάζονταν τα γονίδια των δερματικών βακτηρίων και εκδηλωνόταν ακμή.

Παρόλα αυτά, η Δρ. Λι επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για την υπαιτιότητα της βιταμίνης Β12 στην ακμή, καθώς και η έλλειψη της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας στον οργανισμό μας.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News