Φιλί: Και όμως! Είναι το φυσικό φάρμακο κατά της γρίπης…

By

Αν και πολλές φορές μπορεί να σκέφτηκες πως ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να κολλήσει τον/την σύντροφό σου και τούμπαλιν, πλέον ξέχνα αυτή τη σκέψη και άλλαξε τακτική.

Ένα φιλί διώχνει μακριά τη γρίπη…

Ξεκίνα τα φιλιά! Τι περιμένεις; Μπορεί να πέρασε η «τυπικά επίσημη» ημέρα των ερωτευμένων, όμως η σχέση όπως και ο οργανισμός σου θέλουν τρυφερότητα και φιλιά! Αν θες να περάσεις αυτό το χειμώνα υγιής, τότε δες τι έχουν να σου πουν οι ειδικοί..

Οι επιστήμονες έψαξαν και βρήκαν τον καλύτερο μηχανισμό άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος και ήταν κρυμμένος στο φιλί. Μάλιστα, όχι οποιοδήποτε φιλί, αλλά το παθιασμένο με όλα τα παρελκόμενα του.

fili-gripi-2

Μία ομάδα Επιστημόνων στην Ολλανδία αποφάσισε να μελετήσει τη δύναμη, που έχει ένα φιλί στον οργανισμό μας με ένα πείραμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περισσότερα από 80 εκατομμύρια βακτηρίων μπορούν να μεταφερθούν από το ένα στόμα στο άλλο κατά τη διάρκεια ενός φιλιού των δέκα δευτερολέπτων, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την άμυνα του οργανισμού μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες..

Στο πείραμα συμμετείχαν 21 διαφορετικά ζευγάρια και –εκτός από την πρακτική του φιλιού- υποβλήθηκαν και σε διάφορες ερωτήσεις, όπως «πόσο συχνά ενώνουν εντελώς τα χείλη τους όταν φιλιούνται» ή «ποια ήταν η τελευταία φορά που φιλήθηκαν».

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News