Reiki_keepup

Reiki: η εναλλακτική απάντηση για την ευτυχία & την ευεξία σου!

By

Μάθε τα πάντα για το Reiki!

Τι είναι το Reiki  και ποια τα οφέλη του;

Το Reiki είναι μια απλούστατη, αλλά ισχυρή μέθοδος θεραπείας, στην οποία, με τη χρήση των χεριών, τα εμπόδια εξαφανίζονται και η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται στο σώμα.

Αυτή η ενεργοποιός δύναμη που ξαναζωντανεύει και απελευθερώνει το δυναμικό που υπάρχει μέσα μας, η δύναμη αυτή υπάρχει σε κάθε έμβιο ον της γης, για να αντιμετωπίζει δημιουργικά τα προβλήματα που προκύπτουν και να ενεργεί στη ζωή του ως αγωγός του καλού.

reiki-1

Ουσιαστικά γίνεται χρήση της συμπαντικής ενέργειας, για βελτίωση της ευεξίας και για θεραπεία πνεύματος, σώματος και νου.

Rei(Ρέι)-συμπαντικό &  Ki(Κι)-ζωτική δύναμη

Έφτασε από την Ιαπωνία στη Δύση, μέσω της Καλιφόρνια και της Χαβάης.

Μετά από μερικά χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι έπρεπε να παίξουν έναν ενεργό ρόλο στην ίδια τους τη θεραπεία, για να είναι τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Διδάσκεται βάση των πέντε 5 αρχών του Reiki, συστατικά μιας πλήρους ζωής και πρέπει να τις εξασκούμε καθημερινά.

Μας βοηθούν να πιστέψουμε ότι ακόμη και μικρά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ευτυχία και την ευεξία μας.

1. Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς: Μόνο για σήμερα, ο νους να είναι ήσυχος.

2. Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις: Μόνο για σήμερα μείνε ήρεμος.

3. Μόνο για σήμερα, κέρδιζε τίμια το ψωμί σου: Δεν κάνω κακό σε κανέναν και σε τίποτα, δεν βλάπτω το περιβάλλον.

4. Μόνο για σήμερα, τίμα όσους όσους συναντάς: Τιμώ τους γονείς μου, τους δασκάλους, τους φίλους μου και τον εαυτό μου.

5. Μόνο για σήμερα, δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον: Ευχαριστώ όλα τα έμβια όντα και όλες τις καταστάσεις, όποιες κι αν είναι, για το πολύτιμο δίδαγμά τους, για την ανάπτυξη και επίγνωση.

* Μια από τις παραδόσεις του είναι αυτή της ανταλλαγής, που σημαίνει δίνουμε κάτι, σε αντάλλαγμα αυτού που λαμβάνουμε. Δούναι και λαβείν.

Βρίσκουμε έναν τρόπο να ευχαριστήσουμε τον θεραπευτή μας, ώστε να διατηρείται η ροή της ενέργειας ανάμεσα στον αποδέκτη και τον δότη. Η αμοιβή του θεραπευτή μπορεί να χρηματική, ένα μικρό δώρο, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα φαγητό…

* Ο αποδέκτης παίρνει όση ενέργεια χρειάζεται και αυτή κατευθύνεται στις περιοχές που τη χρειάζονται.

Woman receiving reiki treatment

Οφέλη του Reiki

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους άλλους να θεραπευτούν.

Η συμπαντική ενέργεια ρέει μέσα σε όλους μας. Ωστόσο, η ροή της ενέργειας μπορεί να συναντήσει εμπόδιο σε περιόδους άγχους και ασθένειας.

Το Reiki μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε.

• Ισχυροποιείται η εμπιστοσύνη μας στο σύμπαν, οι σχέσεις μας γίνονται πιο ικανοποιητικές, βελτιώνεται η υγεία και η διάθεσή μας, διεγείρονται οι 5 αισθήσεις, αυξάνεται η διαίσθηση, αυξάνεται η ροή της ενέργειας, απομακρύνονται οι τοξίνες, αυξημένη ενεργητικότητα, σωματική χαλάρωση, ευεξία, ηρεμία, ελάττωση των πόνων (όπως πονόδοντος και ημικρανίες), βελτίωση του ύπνου, βελτίωση ελέγχου διατροφής.

• Ωφελεί και τον θεραπευτή και το άτομο που δέχεται τη θεραπεία, θεραπεύει μακροχρόνιες διαταραχές και προβλήματα (έκζεμα, άσθμα, αλλεργίες, πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους στη μέση, αρθρίτιδες), βοηθά σε περιπτώσει αιφνιδίου σοκ, ανακουφίζει πόνους από τραυματισμούς και επιταχύνει την επούλωση.

• Βοηθά και στην καλή ψυχολογική διάθεση, εξαλείφει προβλήματα που προκύπτουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως το άγχος.

• Επιδρά στο συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδό μας και βοηθά να διορθώσουμε ότι είναι λάθος στη ζωή μας, μας βοηθά να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο, χαρίζοντάς μας εμπιστοσύνη και ισορροπία. Φέρνει ολοκλήρωση και τάξη στη ζωή μας και επιτρέπει μια αλλαγή της συνειδητότητας. Βοηθά στην μεταβολή μας από την αρρώστια στην ίαση, από το άγχος στην ηρεμία, από τη δυστυχία στην ευτυχία.

the-chakras-system

Πώς λειτουργεί 

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, οι θεραπευτές  χρησιμοποιούν συγκεκριμένες θέσεις των χεριών, που αντιστοιχούν στο φυσικό σώμα, τα όργανά του και τα επτά τσάκρα (chakra).

Κάθε τσάκρα συνδέεται με συγκεκριμένους αδένες και μέρη του σώματος, καθώς και με συγκεκριμένες πτυχές της συναισθηματικής και ψυχικής ενέργειας, από το βασικό ένστικτο επιβίωσης, έως και την αναζήτηση της γνώσης.

1ο τσάκρα: Της ρίζας, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, συνδέεται με τα επινεφρίδια, την ουροδόχο κύστη, τα γεννητικά όργανα, την σπονδυλική στήλη και τη ζωτική ορμή.

2ο τσάκρα: Το ιερό τσάκρα, σχετίζεται με τις ωοθήκες και τους όρχεις, τα όργανα αναπαραγωγής, τα πόδια και τη ζωτικότητα.

3ο τσάκρα: Του ηλιακού πλέγματος. Συνδέεται με το πάγκρεας, το συκώτι, το στομάχι, καθώς και με τη δύναμη, το φόβο και τον έλεγχο.

4ο τσάκρα: Της καρδιάς. Συνδέεται με το θύμο αδένα, την καρδιά, τους πνεύμονες και την αγάπη.

5ο τσάκρα: Του λαιμού. Σχετίζεται με το θυροειδή αδένα, τις φωνητικές χορδές, τα χέρια και την αυτοέκφραση.

6ο τσάκρα: Του τρίτου ματιού. Σχετίζεται με την υπόφυση, το μέτωπο, τη διάνοια και την όραση μέσω του «τρίτου ματιού».

7ο τσάκρα: Της κορώνας. Συνδέεται με την επίφυση, το κρανίο και την πνευματική επίγνωση.

Tip: Επειδή δύσκολα μπορούμε να καταλάβουμε με λόγια τι είναι το Reiki, καλό είναι να μπούμε στη διαδικασία να το βιώσουμε “την εμπειρία”. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί θεραπευτές Reiki, που μπορείτε να απευθυνθείτε ή να εμφανιστεί μπροστά σας. Σϊγουρα όμως πρέπει να ειςαι προσεκτική στην επιλογή γιατι κάποιοι δεν είναι σοβαροί επαγγελματίες, δεν δίνουν τον σεβασμό που αρμόζει. Σαφώς όμως μπορείς να βρεις κάποιον από αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ αυτή την εναλλακτική θεραπεία.

With love: βίωσε μια θεραπεία reiki! Το μόνο που έχεις να χάσεις, είναι η πλευρά του εαυτού σου που δεν σου άρεσε πριν.

1 Comment
  1. Maria 8 έτη ago

    που μπορούμε να βρούμε θεραπευτές ρεικι?

Comments are closed.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News