Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία: Εξισορρόπησε τις θετικές πτυχές που χαρακτηρίζουν το ζώδιο σου!

By

Είναι γνωστό ότι όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν στα φυτά διάφορες ενεργειακές ιδιότητες, και χρησιμοποιούσαν το άρωμά τους για να επιφέρουν αλλαγές σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Στην ενεργειακή αρωματοθεραπεία επικαλούμαστε τις λιγότερο ορατές ιδιότητες των φυτών ή των εκχυλισμάτων τους, πράγμα δύσκολο τόσο να εξηγήσουμε όσο και να εξετάσουμε.

Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε αυτές τις ενεργειακές θεραπευτικές ιδιότητες;

Γενικά, όταν επικαλούμαστε τις θεραπευτικές δυνάμεις των φυτών δημιουργούμε ένα είδος αλληλεπίδρασης μεταξύ του φυτού και του ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, για τη δημιουργία των μιγμάτων της σειράς ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ της Greek Concept, χρησιμοποιήθηκαν αιθέρια έλαια που οι αρχαίοι Σουμέριοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ρωμαίοι τους απέδιδαν διάφορες πλανητικές επιρροές, και που θεωρείται ότι η χρήση τους βοηθά στην εξισορρόπηση των αρνητικών και θετικών πτυχών που χαρακτηρίζουν γενικά τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από την επίδραση ενός συγκεκριμένου ζωδίου.

Θεωρείται, επίσης, ότι το κάθε ζώδιο έχει μια γενική προδιάθεση για την εμφάνιση συγκεκριμένων σωματικών και ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων, και ότι η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων βοηθά στην πρόληψη ή την αντιμετώπισή τους.

Τα αιθέρια έλαια αποτελούν μια συμπληρωματική θεραπεία που μπορούμε να ενισχύσουμε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αν τα χρησιμοποιήσουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους.

Μέθοδοι Χρήσης

Τα μίγματα αιθέριων ελαίων της σειράς ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αρωματισμό του χώρου, αλλά και σαν ατομικά αρώματα (αναμιγμένα μέσα σε ένα φυτικό λάδι).

Επίσης, ανάλογα με τα αιθέρια έλαια που περιέχουν, μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο ή στα καλλυντικά, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για ένα ευχάριστο, ανακουφιστικό μασάζ.

Κριός

Περιπετειώδεις και ενεργητικοί, πρωτοπόροι και θαρραλέοι, ενθουσιώδεις, δυναμικοί, εύστροφοι, αλλά και εγωιστές, ανυπόμονοι και παρορμητικοί.

Eίστε γενικά επιρρεπείς σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, νευραλγία, κατάθλιψη, δυσπεψία, που έχουν σαν αιτία υπερβολές σε πνευματικές διεργασίες και νευρική υπερένταση.

Αιθέρια έλαια: Λιβάνι, Μύρρο, Πιπερόρριζα, Φλισκούνι, κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ.

Ταύρος

Υπομονετικοί και αξιόπιστοι, στοργικοί, επίμονοι και αποφασιστικοί, ειρηνικοί, ανασφαλείς, αλλά και ζηλιάρηδες, κτητικοί, μνησίκακοι, άκαμπτοι, άπληστοι και εγωκεντρικοί.

Είστε γενικά επιρρεπείς σε προβλήματα του λαιμού και του αυχένα, φαρυγγίτιδες, αναπνευστικά και ορμονικά προβλήματα, ρευματισμούς, προβλήματα των γεννητικών οργάνων, του συκωτιού και των νεφρών.

Αιθέρια έλαια: Κάρδαμο, Πατσουλί, Υλάνγκ υλάνγκ κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Δίδυμοι

Προσαρμοστικοί και πολύπλευροι, επικοινωνιακοί, πνευματώδεις, εύγλωττοι, ζωντανοί, με νεανικό πνεύμα, αλλά και νευρικοί, γεμάτοι υπερένταση, επιφανειακοί και ασυνεπείς, επιτήδειοι και περίεργοι. Παρουσιάζετε γενικά προβλήματα στα χέρια, τους ώμους, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα, νευρικές και πνευμονικές δυσλειτουργίες, όπως καταρροή και βρογχίτιδα.

Αιθέρια έλαια: Βενζόη, Λεβάντα, Λεμονόχορτο, Μέντα, κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Καρκίνος

Συναισθηματικοί και στοργικοί, διαισθητικοί και εφευρετικοί, ατίθασοι και προσεκτικοί, προστατευτικοί και συμπονετικοί, αλλά και ασταθείς και μελαγχολικοί, υπερευαίσθητοι και ευέξαπτοι. Προσκολλείστε υπερβολικά σε άτομα και καταστάσεις.

Επιρρεπείς σε προβλήματα των αναπαραγωγικών οργάνων, κιρσούς, αιμορροϊδες, δυσπεψία, γαστρίτιδα, στομαχικά προβλήματα, βήχα, ασθενή όραση.

Αιθέρια έλαια: Πατσουλί, Τριαντάφυλλο, Σανταλόξυλο κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο, καλλυντικό.

Λέων

Γενναιόδωροι, δημιουργικοί και ενθουσιώδεις, ανεκτικοί, πιστοί και στοργικοί, αλλά και αλαζόνες και υπερπροστατευτικοί, αυταρχικοί, παρεμβατικοί, δογματικοί και αδιάλλακτοι.

Επιρρεπείς σε πόνους πλάτης και πνευμόνων, προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, κυκλοφορικά, σπασμούς, υψηλούς πυρετούς, προβλήματα στα μάτια.

Αιθέρια έλαια: Μαύρο Πιπέρι, Λιβάνι, Πιπερόρριζα, Άρκευθος, Νερόλι κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Παρθένος

Μετριόφρονες και ντροπαλοί, σχολαστικοί και αξιόπιστοι, πρακτικοί και σταθεροί, έξυπνοι και αναλυτικοί, αλλά και ιδιότροποι και ανήσυχοι, υπερβολικά κριτικοί και τραχείς, τελειομανείς και συντηρητικοί.

Παρουσιάζετε προβλήματα στα χέρια, την κοιλιά, έντερα, σπλήνα, κεντρικό νευρικό σύστημα. Επιρρεπείς σε βήχα, κρυολογήματα, πνευμονία, νευρική αστάθεια, έλκη, κολικούς, κολίτιδα.

Αιθέρια έλαια: Ευκάλυπτος, Κυπαρίσσι, Λεβάντα, Ξύλο Κέδρου κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Ζυγός

Ευγενείς, διπλωματικοί, ρομαντικοί και γοητευτικοί, ανέμελοι και κοινωνικοί, ιδεαλιστές και ειρηνιστές, αλλά και αναποφάσιστοι και ευμετάβλητοι, εύπιστοι και ευεπηρέαστοι, ερωτικοί και μαλθακοί. Υποφέρετε από ενοχλήσεις στην οσφυϊκή χώρα και τα νεφρά – λουμπάγκο, κυστίτιδα, άμμο και πέτρες στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη.

Αιθέρια έλαια: Γεράνιο, Ευκάλυπτος, Μάραθο, Παλμαρόζα κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Σκορπιός

Αποφασιστικοί και ισχυροί, συναισθηματικοί και διαισθητικοί, δυναμικοί, παθιασμένοι, συναρπαστικοί, έντονα μαγνητικοί, αλλά και ζηλόφθονες και μνησίκακοι, παρορμητικοί και βασανιστικοί, μυστικοπαθείς και ισχυρογνώμονες.

Επιρρεπείς σε ασθένειες του συκωτιού και των νεφρών, πέτρες και άμμο στην ουροδόχο κύστη, προβλήματα των αναπαραγωγικών οργάνων, αποστήματα, δοθιήνες, αιμορροϊδες, έλκη.

Αιθέρια έλαια: Θυμάρι, Μαύρο Πιπέρι, Πατσουλί, κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ.

Τοξότης

Αισιόδοξοι και λάτρεις της ελευθερίας, ευχάριστοι και ευδιάθετοι, έντιμοι και ευθείς, διανοούμενοι και φιλοσοφικοί, αλλά και υπεραισιόδοξοι και απρόσεκτοι, ανεύθυνοι και επιφανειακοί, ωμοί και ακαλαίσθητοι.

Επιρρεπείς σε προβλήματα των γοφών και των μηρών, ισχιαλγία και ρευματισμούς, προβλήματα στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά.

Αιθέρια έλαια: Μοσχοκάρυδο, Ξύλο Κέδρου, Περγαμότο κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ.

Αιγόκερως

Σοφοί και πρακτικοί, φιλόδοξοι και πειθαρχικοί, υπομονετικοί και προσεκτικοί, πνευματώδεις και επιφυλακτικοί, αλλά και απαισιόδοξοι και μοιρολατρικοί, απρόθυμοι και παραπονιάρηδες, υπερβολικά συντηρητικοί και άκαμπτοι.

Επιρρεπείς σε κατάγματα, πόνους στα γόνατα, δερματικά προβλήματα, στομαχικές διαταραχές λόγω ανησυχίας ή καταπιεσμένων συναισθημάτων, αναιμία, καταρροή, ρευματισμούς, ραχίτιδα.

Αιθέρια έλαια: Βετιβέρ, Κυπαρίσσι, Μύρρο, Πατσουλί κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Υδροχόος

Ανθρωπιστές, φιλικοί, έντιμοι και πιστοί, πρωτότυποι και εφευρετικοί, ανεξάρτητοι και διανοούμενοι, αλλά και ατίθασοι και ανυπότακτοι, παράλογοι και απρόβλεπτοι, ψυχροί και απόμακροι.

Επιρρεπείς σε προβλήματα των ποδιών και των αστραγάλων, κράμπες, σπασμούς και νευρικά προβλήματα, αέρια, καταρροή, διάρροια, προβλήματα του θυρεοειδούς.

Αιθέρια έλαια: Λεβάντα, Παλμαρόζα, Πεύκο, Φασκόμηλο κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Ιχθείς

Επινοητικοί και ευαίσθητοι, συμπονετικοί και ευγενικοί, ανιδιοτελείς και ιδεαλιστές, διαισθητικοί και συμπονετικοί, αλλά με τάσεις φυγής, μυστικοπαθείς και ανέκφραστοι, αναποφάσιστοι, που επηρεάζονται εύκολα από άλλους.

Επιρρεπείς σε προβλήματα στα πέλματα, το συκώτι και τη λέμφο – αναιμία, έλκη, φλεγμονές του δέρματος, προβλήματα περιόδου, χωλότητα.

Αιθέρια έλαια: Δάφνη, Μοσχοκάρυδο, Μαύρο Πιπέρι, Σανταλόξυλο κ.λ.π.

Χρήση: αρωματισμός χώρου, άρωμα, μασάζ, αφρόλουτρο.

Δες περισσότερα στο fashionwellness.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News