Αυτό είναι το εκπληκτικό βότανο για τη μνήμη… και όχι μόνο!!!

By

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που ξεχνάμε ακόμη και το όνομά μας! Μπλοκάρει το μυαλό σου και δε μπορείς να θυμηθείς και τα πιο βασικά, πχ. αν πήρες τα κλειδιά, αν έκλεισες το θερμοσίφωνο, ονόματα και διευθύνσεις.

Οι βιταμίνες για ενίσχυση μνήμης και συγκέντρωσης δίνουν και παίρνουν στο συρτάρι σου, αλλά φως από πουθενά;

Έλα να σου πω για το Ginkgo Biloba ( Tζίνγκο Μπιλόμπα), το θαυματουργό φυτό που καλλιεργείται στην νότια Κίνα και στην βόρεια Αμερική και πρωτοεμφανίστηκε στην ιατρική το 2800 π.Χ.

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα, αλλά στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα οι επιστήμονες έχουν ήδη αναγνωρίσει τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά στη λειτουργία του εγκεφάλου εφόσον συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του με οξυγόνο.

Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες, όπως τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Επίσης, δρα κατά της κατάθλιψης και της γεροντικής άνοιας. Πρόσφατες μελέτες, μάλιστα, έδωσαν ενδείξεις ότι το Ginkgo biloba μπορεί να έχει θεραπευτική δράση κατά της άνοιας ή της νόσου του Αλτσχάιμερ, αν χορηγηθεί σε πρώιμο στάδιο.

Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις του Ginkgo Biloba

Εγκέφαλος Το Ginkgo biloba θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο. Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες, όπως τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Επίσης, δρα κατά της κατάθλιψης και της γεροντικής άνοιας. Πρόσφατες μελέτες, μάλιστα, έδωσαν ενδείξεις ότι το Ginkgo biloba μπορεί να έχει θεραπευτική δράση κατά της άνοιας ή της νόσου του Αλτσχάιμερ, αν χορηγηθεί σε πρώιμο στάδιο.

Αίμα Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, ιδιότητα ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Μελέτες έχουν δείξει ότι εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση του σύνδρoμο Raynaud (υπεραισθησία των άκρων στο κρύο), καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος στα άνω και κάτω άκρα.

Δέρμα Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, το Ginkgo biloba είναι αποτελεσματικό ενάντια στη λεύκη, κατά την οποία τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη σταματούν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λευκά σημάδια στο δέρμα.

Μαλλιά Έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας και τον περιορισμό της τριχόπτωσης.

Μάτια Υπάρχουν ενδείξεις ότι δρα θεραπευτικά στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, πάθηση η οποία μπορεί να προκαλέσει μείωση ή ακόμα και ολική απώλεια της όρασης.

Γονιμότητα Θεωρείται αφροδισιακό, καθώς αυξάνει τη λίμπιντο. Επίσης, η δράση του βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων. Μάλιστα, έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών που αντιμετώπιζε προβλήματα ανικανότητας, με τη χρήση του βοτάνου παρατήρησε αισθητή βελτίωση χωρίς παρενέργειες.

Γήρανση Η αντιοξειδωτική του δράση, που οφείλεται κυρίως στα φλαβονικά γλυκοσίδια, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

Επίσης, μελέτες έχουν δείξει πως το Ginkgo Biloba θα μπορούσε να βοηθήσει και τα προβλήματα μνήμης που επιφέρει η Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το Ginkgo Biloba λοιπόν, είναι ένα από τα λίγα φυτά-βότανα που αποδεδειγμένα με έρευνες μπορεί να βοηθήσει! Όπως και να έχει πριν το πάρεις επιβάλλεται να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News