Επιτέλους! Βρήκαν το ένζυμο που κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης

By

Μετά από χρόνια μελετών οι επιστήμονες βρήκαν το ένζυμο, που κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, το ένζυμο αυτό έχει επίδραση στα κύτταρα του δέρματος κάνοντας το δέρμα να γερνάει αλλά και το σύνολο του οργανισμού μας.

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν πως το μιτοχονδριακό σύμπλεγμα 2, όταν είναι σε αυξημένη δραστηριότητα, τότε διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο για την αντιγήρανση των κυττάρων.

Οι επιστήμονες ερεύνησαν άτομα ηλικίας από 6 έως 72 ετών και διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα του ενζύμου μειώνεται, καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει σε ηλικία. Το ένζυμο αυτό παράγεται μέσα στα μιτοχόνδρια. Στόχος των ερευνητών είναι να βρουν πως θα μειώσουν τη δράση του ώστε να μας κρατήσουν πιο νέους.

Ο επικεφαλής στην έρευνα, καθηγητής μοριακής δερματολογίας Μαρκ Μπιρτς – Μακίν σημειώνει: «Έχουμε πλέον ένα στόχο, έναν βιοδείκτη, που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε αντιγηραντικές θεραπείες και καλλυντικές κρέμες, που θα μπορούσαν να ‘φρενάρουν’ τη μείωση της βιοενέργειας του δέρματος, καθώς είναι γεγονός ότι τα σώματά μας γερνάνε και οι επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες αυξάνονται».

You may also like

Hot News