Επιτέλους! Βρήκαν το ένζυμο που κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης

By

Μετά από χρόνια μελετών οι επιστήμονες βρήκαν το ένζυμο, που κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, το ένζυμο αυτό έχει επίδραση στα κύτταρα του δέρματος κάνοντας το δέρμα να γερνάει αλλά και το σύνολο του οργανισμού μας.

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν πως το μιτοχονδριακό σύμπλεγμα 2, όταν είναι σε αυξημένη δραστηριότητα, τότε διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο για την αντιγήρανση των κυττάρων.

Οι επιστήμονες ερεύνησαν άτομα ηλικίας από 6 έως 72 ετών και διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα του ενζύμου μειώνεται, καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει σε ηλικία. Το ένζυμο αυτό παράγεται μέσα στα μιτοχόνδρια. Στόχος των ερευνητών είναι να βρουν πως θα μειώσουν τη δράση του ώστε να μας κρατήσουν πιο νέους.

Ο επικεφαλής στην έρευνα, καθηγητής μοριακής δερματολογίας Μαρκ Μπιρτς – Μακίν σημειώνει: «Έχουμε πλέον ένα στόχο, έναν βιοδείκτη, που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε αντιγηραντικές θεραπείες και καλλυντικές κρέμες, που θα μπορούσαν να ‘φρενάρουν’ τη μείωση της βιοενέργειας του δέρματος, καθώς είναι γεγονός ότι τα σώματά μας γερνάνε και οι επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες αυξάνονται».

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 tips για σούπερ δίαιτα χωρίς αυστηρό διαιτολόγιο;!!!…που δεν έχεις ξανακούσει

Δίαιτα χωρίς αυστηρό διαιτολόγιο; Και όμως γίνεται. Θέλω να μοιραστώ μαζί σου επτά μοναδικά μυστικά, και να διώξεις τις...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης για εσένα που δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο!

Το συχαίνομαι το γυμναστήριο και επιπλέον δεν έχω και καθόλου χρόνο να το επισκέπτομαι. Αντ’αυτού προτιμώ να γυμνάζομαι στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ!

Δεν υπάρχει μέλος της βασιλικής οικογένειας που να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στις διατροφικές και...
Διαβάστε Περισσότερα