Επτά συμπτώματα της κακής λειτουργίας του θυρεοειδούς

By

Παίρνεις ή χάνεις βάρος χωρίς λόγο; Κρυώνεις ξαφνικά πολύ ή έχεις τρομερές μεταπτώσεις στη διάθεση σου; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί ένοχος να είναι ο θυρεοειδής σου, ο αδένας στο λαιμό μας, που είναι πηγή ορμονών, που ελέγχουν το μεταβολισμό μας.

Δες παρακάτω ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα για την κακή λειτουργία θυρεοειδή:

Απότομη αλλαγή του σωματικού βάρους

Η απότομη αλλαγή στο βάρος σου, είτε να χάνεις είτε να παίρνεις βάρος. Η αύξηση του βάρους μπορεί να σημαίνει χαμηλά επίπεδα των ορμονών του θυρεοειδούς, υποθυρεοειδισμός. Αντίθετα, εάν ο θυρεοειδής παράγει περισσότερες ορμόνες από τις ανάγκες του σώματος, μπορεί να χάνεις βάρος και να έχεις υπερθυρεοειδισμό.

thureoeidis-1

Πρήξιμο στο λαιμό
Ένα πρήξιμο ή ένα εξόγκωμα εσωτερικά του λαιμού είναι κάτι απτό για να καταλάβεις πως κάτι δε λειτουργεί σωστά. Μια βρογχοκήλη ή ακόμα και ένας όζος αναπτύσσονται στο εσωτερικό του θυρεοειδούς και στα δύο είδη του.

Αλλαγές στον καρδιακό παλμό

Η κακή λειτουργία του θυρεοειδή σου μπορεί να επηρεάσουν τον καρδιακό παλμό σου. Όσοι πάσχουν από υποθυρεοειδισμό συνήθως έχουν πιο αργό ρυθμό, ενώ όσοι έχουν υπερθυρεοειδισμό έχουν ταχυκαρδίες και υψηλή πίεση.

Ξαφνικές ψυχολογικές μεταπτώσεις

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη διάθεση σου. Ο υποθυρεοειδισμός σε κάνει να αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη, ενώ δεν είναι λίγα τα συμπτώματα κατάθλιψης. Ο υπερθυρεοειδισμός από την άλλη μπορεί να προκαλέσει άγχος, προβλήματα στον ύπνο και ανησυχία.

thureoeidis

Τριχόπτωση
Η τριχόπτωση είναι άλλο ένα σημάδι ότι δε λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής σου.

Κρυώνεις ή ζεσταίνεσαι πολύ
Οι διαταραχές στο θυρεοειδή επηρεάζει τη θερμοκρασία σου. Οι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό κρυώνουν πιο συχνά.

Ο ακανόνιστος κύκλος περιόδου στις γυναίκες
Αν δεν έχεις σταθερό κύκλο, ιδιαίτερα αν δεν αντιμετώπιζες παρόμοιο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια είναι ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά με τις ορμόνες σου. Οι συνεχείς περίοδοι με πολύ αίμα ή με διακοπές σε οδηγούν απευθείας για μία εξέταση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News