Έχεις διαβήτη; Δες πώς πρέπει να μαγειρεύεις τα μακαρόνια!

By

Αν μόλις ανακάλυψες ότι έχεις λίγο τσιμπημένο σάκχαρο και ο γιατρός σου σου είπε πως πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο.

Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις πάντα ρυθμισμένο το σάκχαρό σου είναι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με λίγη άσκηση.

Τι θα γίνει, όμως, με τις πατάτες και τα μακαρόνια που τόσο αγαπάς; Οι διατροφολόγοι λένε πως αν ξέρεις πώς να εντάξεις τις συγκεκριμένες τροφές στη διατροφή σου δεν χρειάζεται να τις αποκλείσεις από αυτήν.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να βράζεις τα ζυμαρικά σου από την προηγούμενη ημέρα. Έτσι όταν τα φας την επόμενη μέρα το απλό άμυλο που περιέχουν μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο.

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν αφήνεις τα μακαρόνια σου να κρυώσουν καλά πριν τα φας το σώμα σου θα τα εκλάβει ως φυτικές ίνες και όχι ως απλούς υδατάνθρακες. Έτσι όταν τα ζυμαρικά σου μαγειρεύονται και έπειτα ψύχονται αλλάζει η δομή τους και έτσι το άμυλό τους γίνεται πιο ανθεκτικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κρύα ζυμαρικά να προκαλούν μικρότερη αύξηση στη γλυκόζη του αίματος και μικρότερη παραγωγή ινσουλίνης από ότι τα φρέσκα βρασμένα ζυμαρικά.

Επομένως δεν αρκεί να τα φας την επόμενη μέρα ζεστά. Θα πρέπει να τα φας κρύα για να μην επηρεαστεί το σάκχαρό σου.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News