Έχεις δυνατά πόδια; Το μυαλό σου θα γίνει ξυράφι!

By

Στο γυμναστήριο που πηγαίνω βλέπω τις γυναίκες να κοπανιούνται καθημερινά σε ασκήσεις για να κάνουν ωραία και καλογυμνασμένα πόδια. Και καλά κάνουν, γιατί το καλοκαίρι μπορεί να αργεί, το κορμί όμως τώρα χτίζεται, όπως λέει μία καλή μου φίλη. Ανέβηκα λοιπόν στο ποδήλατο για να κάνω ένα 20λεπτο και πήρα μαζί μου ένα περιοδικό να διαβάσω γιατί βαριέμαι αφόρητα αυτή τη διαδικασία όσο απαραίτητη κι αν είναι. Έπεσα λοιπόν πάνω σε μία έρευνα που στην αρχή με έκανε  να γελάσω από τον τίτλο που είχε αλλά μετά με καθήλωσε. Σκέψου ότι αντί για 20 λεπτά έκανα 40, γιατί πήρα όλες τις κολλητές μου να τις πω να τη διαβάσουν! Γι’ αυτό κι εγώ θέλω να τη μοιραστώ μαζί σου σε περίπτωση που δεν την πήρε το μάτι σου κάπου.

Οι γυναίκες λοιπόν με δυνατά πόδια έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαθέτουν και μυαλό-ξυράφι όταν γεράσουν, σύμφωνα με μία νέα, δεκαετή μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 150 ζεύγη διδύμων! Σίγουρα θα γελάσεις διαβάζοντάς το αλλά έχει επιστημονική εξήγηση. Μη βιάζεσαι.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο King’s College London (KCL) που την πραγματοποίησαν θεωρούν ότι η δύναμη των ποδιών αποτελεί δείκτη του αν κάποιος γυμνάζεται αρκετά ώστε να διατηρεί σε καλή κατάσταση και το μυαλό του.

dinatapodia1

Η άσκηση συγκεκριμένα οδηγεί στην παραγωγή ορισμένων χημικών ουσιών στο σώμα, οι οποίες διεγείρουν την εγκεφαλική λειτουργία, ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιθεώρηση «Gerontology».

«Η δύναμη των ποδιών ήταν στη μελέτη μας ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της έκτασης της νοητικής γήρανσης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κλαιρ Στηβς.

Γι’ αυτό ανασυγκροτήσου. Η γυμναστική δεν κάνει καλό μόνο στο μυαλό αλλά σου χαρίζει καλή υγεία. Και πίστεψέ με είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Αξίζει λοιπόν να κάνεις θυσίες, ακόμη κι αν το γυμναστήριο δεν σε εκφράζει!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News