Γιατί έπαψα να τρώω ψωμί του τοστ από το σούπερ μάρκετ!

By

Γνώριζα ότι τα περισσότερα ψωμιά του τοστ που πωλούνται στο σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα συντηρητικά αλλά έπρεπε να ακούσω τα χειρότερα για να τα βγάλω εντελώς από τη διατροφή και την καθημερινότητά μου (και φυσικά από τη διατροφή του παιδιού μου).

Πώς φτιάχνεται το σούπερ δημοφιλές ψωμί του τοστ;

Καταρχάς το αλεύρι που χρησιμοποιείται προέρχεται από μαλακά σιτάρια που σε μεγάλο ποσοστό εισάγονται από το εξωτερικό. Κάθε εταιρία προμηθεύεται το δικό της αλεύρι ανάλογα με τη συνταγή της.

Πες αντίο στην κατακράτηση υγρών με 10 απλά τρικ

Κάθε συνταγή πέρα από αλεύρι μπορεί να περιέχει νερό, αλάτι, μαγιά, λιπαρά, γλυκαντικές ουσίες και διάφορα πρόσθετα βελτιωτικά της γεύσης, του χρώματος και της ελαστικότητας. Όλα τα υλικά ανακατεύονται σε ταχυζυμωτήρια και έπειτα η ζύμη πλάθεται και τοποθετείται σε ειδικές φόρμες. Στις περισσότερες βιομηχανίες μετά την ανάμειξη δεν συμμετέχει ανθρώπινο χέρι.

Έτσι φτιάχνονται τα Σουηδικά pancakes | Θα πάθεις πλάκα!

Πώς γίνεται ένα ψωμί να διαρκεί μέχρι και 25 μέρες;

Αυτό οφείλεται σε πρόσθετα που μπαίνουν είτε στο αλεύρι είτε κατά τη ζύμωση και εξασφαλίζουν ένα προϊόν που αργεί να χαλάσει.

Τι γίνεται, όμως, με το ψωμί του τοστ που θα βρεις στα προϊόντα φούρνου των σούπερ μάρκετ;

Τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχω ψωμί στο ψυγείο μου το οποίο αγόρασα από τα προϊόντα φούρνου γνωστού σούπερ μάρκετ (που υποτίθεται πως δεν έχουν συντηρητικά) πριν από 25 μέρες και ακόμα δεν έχει πάθει τίποτα. Είναι στην κυριολεξία σαν να το πήρα χθες.

Ποιο είναι το πιο υγιεινό ψωμί;

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Harvard το πιο υγιεινό ψωμί είναι αυτό από σπόρους που έχουν βλαστήσει. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο κριθάρι, στη σίκαλη, το κέχρι. Η βλάστηση των σπόρων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των βιταμινών Ε και C και το φυλλικό οξύ που περιέχει το ψωμί.

Μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό ψωμί που παίρνουμε από τον φούρνο;

Δεν μπορεί να το αντικαταστήσει γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά ή μαργαρίνη, ενώ το ψωμί του φούρνου όχι. Επιπλέον 100 γρ. ψωμί του τοστ περιέχουν 260-300 θερμίδες ενώ 100 γρ. ψωμί φούρνου περιέχουν 220 θερμίδες.

Διάβασε την συνέχεια στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News