Γιατί όλοι πίνουν χυμό σέλινου;

By

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Bella Hadid.

Ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά trends αυτή τη στιγμή αφορά στο σέλινο και μάλιστα στον χυμό από σέλινο.

Ο χυμός από σέλινο έχει πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα. Μπορεί να σε απαλλάξει από τα φουσκώματα, να βελτιώσει την πέψη σου και να κάνει αποτοξίνωση στο συκώτι σου.

Τι είναι, όμως, ο χυμός σέλινου;

Eίναι ένας πολύ εύκολος στο φτιάξιμο αντιφλεγμονώδης χυμός και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Tι ακριβώς κάνει όμως;

1. Σε βοηθάει να διατηρείς ένα υγιές βάρος Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (ειδικά όταν είναι χτυπημένο στο μπλέντερ) που σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη με αποτέλεσμα να μην πεινάς για αρκετή ώρα αφού πιεις τον χυμό. Επιπλέον είναι ένα φυσικό διουρητικό και βοηθάει στο να μην κάνεις κατακράτηση υγρών.

2. Βοηθάει με την πέψη Και εφόσον βοηθάει με την πέψη βοηθάει και με το να αισθάνεσαι λιγότερο φουσκωμένη.

3. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς Το σέλινο περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται phthalide το οποίο σύμφωνα με έρευνες βοηθάει στην μείωση της χοληστερήνης και στη ρύθμιση της πίεσης.

4. Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει φλεγμωνή στο σώμα σου.

5. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του συκωτιού Αν το σώμα δεν προσλαμβάνει αρκετά αντιοξειδωτικά από τη διατροφή τότε η διαδικασία της αποτοξίνωσης μπορεί να χαλάσει. Το σέλινο περιέχει μια ποικιλία από αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

6. Ενυδατώνει τον οργανισμό Οι ηλεκτρολύτες που περιέχονται στο σέλινο μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση νερού από τα κύτταρα του οργανισμού πολύ πιο αποτελεσματικά.

Πόσο γρήγορα θα δεις τα οφέλη στον δικό σου οργανισμό;

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη λειτουργία της πέψης σου θα χρειαστεί να περάσουν 10 μέρες ενώ πίνεις χυμό κάθε μέρα. Για να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος θα χρειαστούν γύρω στις 30 μέρες ενώ για να δεις διαφορές στη χοληστερίνη και την πίεσή σου μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέχρι και έξι μήνες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News