Γίνε ο οδοντίατρος του εαυτού σου: Πώς να αφαιρέσεις μόνη σου την πέτρα από τα δόντια!

By

Ποιος χρειάζεται οδοντίατρο όταν μπορεί να βγάλει την πέτρα από τα δόντια του μόνος του; Αστειεύομαι! Εννοείται πως οι οδοντίατροι είναι χρήσιμοι αλλά δεν είναι και κακό να κάνουμε λίγη παραπάνω οικονομία που και που αφαιρώντας μόνοι μας την πέτρα από τα δόντια μας. Δες πώς θα το κάνεις…

Εννοείται πως με τις παρακάτω θεραπείες θα πετύχεις ένα μέρος του αποτελέσματος που πετυχαίνει ο οδοντίατρος αλλά δεν είναι κακό να τις ξέρεις και να τις εφαρμόζεις ανάμεσα στις επίσημες επισκέψεις σου στο γιατρό.

Για να φτιάξεις τη συνταγή σου θα χρειαστείς:

  • 1 φλ.τσ. οξυζενέ πόσιμο
  • 1/2 φλ.τσ ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το οξυζενέ με το νερό και ξέπλυνε με το μείγμα το στόμα σου για ένα λεπτό. Έπειτα ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό.

Ανακάτεψε σε ένα άλλο μπολάκι 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κ.γ. αλάτι, βούτα την οδοντόβουρτσά σου σε ζεστό νερό και έπειτα βούτα την οδοντόβουρτσα στο μπολάκι. Πλύνε τα δόντια σου καλά και ξέπλυνε.

Έπειτα ξέπλυνε το στόμα σου με λίγο στοματικό διάλειμμα.

kl_dontia01

Για να διατηρείς τα δόντια σου καθαρά καλό είναι να κάνεις τα παρακάτω…

Φάε τυρί: Τρώγοντας τσένταρ λίγο πριν το φαγητό βοηθάει στο να κάνεις ουδέτερα τα οξέα που οδηγούν στην πέτρα.

Φράουλες και ντομάτες: Οι φράουλες και οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών και στη μείωση της πέτρας. Τρίψε μισή φράουλα ή λίγη ντομάτα στα δόντια σου και άφησέ τα όπως είναι για 5 λεπτά.

Οδοντικό νήμα: Bάζε οδοντικό νήμα στα δόντια σου 1-2 φορές την ημέρα μετά το βούρτσισμα για να αποτρέψεις τη δημιουργία πέτρας.

Πικάντικα φαγητά: Οι πικάντικες τροφές καθαρίζουν το στόμα σου φυσικά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News