Ιός της γρίπης: Πότε πρέπει να πας αμέσως στο γιατρό!

By

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι δε σε αφορά αλλά τώρα είναι η εποχή που οι περισσότερες ιώσεις κάνουν την εμφάνισή τους. Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, η ντεμι σεζόν και το φαινόμενο “δεν ξέρω τι να φορέσω” να ξέρεις πως σε φέρνει ένα βήμα πριν την αρπάξεις!

Κάτι ξέρει η Ελληνίδα μάνα και λέει “πάρε και μια ζακέτα μαζί σου”. Εγώ θα σου πω σήμερα πότε πρέπει να πας στον γιατρό εφόσον ασθενήσεις, κάτι που δεν το εύχομαι αλλά η μετάλλαξη του ιού της γρίπης το επιβάλλει.

Τι είναι η γρίπη

Η γρίπη αποτελεί μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού μας συστήματος, η οποία προκαλείται από διαφόρους ιούς που προσλαμβάνουμε από την εισπνοή, την ομιλία, το βήχα ή το φτέρνισμα ατόμων που ήδη νοσούν γύρω μας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 3 βασικοί τύποι ιών γρίπης, ο Α, ο Β και ο C. Ο τύπος Α προκαλεί τις πιο σοβαρές λοιμώξεις με τα περισσότερα περιστατικά θανάτων,ενώ ο C τις πιο ελαφρές.
gripi-1

Έξαρση της γρίπης συνήθως παρατηρείται τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, γι’ αυτό το λόγο πάρε τα μέτρα σου και δες για ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αδιαφορήσεις και να επισκεφτείς αμέσως τον γιατρό σου.

Αυτά είναι τα πιο γνωστά συμπτώματα του ιού της γρίπης:

πονοκέφαλος

πόνοι στις αρθρώσεις και στην πλάτη

ζάλη και ίλιγγος

αδυναμία και κομμάρες

ξαφνικός υψηλός πυρετός υψηλός

ρίγη

έντονοι ιδρώτες

Στη γρίπη σπάνια έχουμε το κλασικό μπούκωμα, αν και πολλές φορές συνοδεύεται με βήχα, ανορεξία, ναυτία και εμετό.

Προσοχή! Τα έντονα συμπτώματα διαρκούς 4-6 ημέρες, αλλά η πλήρης ίαση πραγματοποιείται στις 7-10 ημέρες. Την ασθένεια μπορεί να μεταδώσει ο ασθενής 1 ημέρα πριν τα συμπτώματα έως 3-7 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News