Η μοναδική τροφή που μπορεί να σου χαρίσει 20% πιο δυνατά οστά -Και δεν είναι το γάλα

By

Η υγεία των οστών είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδίως για τους ηλικιωμένους.

Γι΄ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε πιο υγιή οστά για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα στη ζωή μας.

Μετά την ηλικία των 30, τα οστά αρχίζουν σιγά-σιγά να εξασθενούν. Συγκεκριμένα στις γυναίκες η διαδικασία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση λόγω της πτώσης στα επίπεδα των οιστρογόνων.

Η υγεία των οστών μας εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας γενικότερα. Η τακτική άσκηση, η ηλικία, το κάπνισμα, η χρήση φαρμάκων και φυσικά η διατροφή στοιχειοθετούν το πλαίσιο που καθορίζει το πόσο υγιή είναι τα οστά μας.

Τα γαλακτομικά προϊοντα αποτελούν αναμφισβήτητα έναν πολυ καλό σύμμαχο των οστών, καθώς εκτός από ασβέστιο, περιέχουν και βιταμίνη D που συμβάλλει στην αύξηση της απορρόφησης.

Υπάρχει ωστοσο μια τροφή -και δεν είναι το γάλα- που μπορεί να σου χαρίσει 20% πιο δυνατά οστά.

Ο λόγος για τα δαμάσκηνα τα οποία έχουν επαρκείς ποσότητες μετάλλων, όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο και το σελήνιο που είναι υπεύθυνα για την ενίσχυση των οστών, καθώς αγωνίζονται για να αποκρούσουν τις ασθένειες των οστών, όπως η οστεοπόρωση. Τα ξερά δαμάσκηνα παρέχουν, επίσης, το ιχνοστοιχείο βόριο, για υγιή οστά και πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές πέντε με έξι δαμάσκηνα την ημέρα βελτιώνουν σημαντικά την υγεία των οστών.

Η καθημερινή κατανάλωση των ξερών δαμάσκηνων επιβραδύνουν την οστεοπόρωση σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, αλλά και σε άντρες.

Επομένως όπως επισημαίνουν οι Αμερικακοί ερευνητές τα ξερά δαμάσκηνα μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα σούπερ τροφές για γερά και υγιή οστά.

Πηγή: bovary.gr

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
News & Trends Υγεία

Η μοναδική τροφή που μπορεί να σου χαρίσει 20% πιο δυνατά οστά -Και δεν είναι το γάλα

Η υγεία των οστών είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδίως για τους ηλικιωμένους. Γι΄ αυτό...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
LIVE WELL News & Trends Ευεξία

Τι αποκαλύπτει η ημέρα της εβδομάδας που γεννήθηκες για την προσωπικότητά σου;

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η ημέρα που γεννήθηκες δίνει κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το χαρακτήρα σου! Δες τι...
Διαβάστε Περισσότερα