Η Olivia Cuplo μόλις χειρουργήθηκε για την πιο επώδυνη ενδομητρίωση!

By

Είχε διαγνωστεί λανθασμένα πολλές φορές στο παρελθόν.

Η ηθοποιός δημοσιοποίησε το πρόβλημα υγείας της με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί για το τεράστιο πρόβλημα την ενδομητρίωσης από την οποία υποφέρουν πολλές γυναίκες στον κόσμο.

“Χθες έκανα εγχείρηση για ενδομητρίωση. Μπορεί το post μου να μην είναι τόσο glamorous αλλά ένιωσα ότι ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο για να ευαισθητοποιήσω όσο περισσότερους γίνεται για αυτό το θέμα”, έγραψε η Culpo στο instagram της.

Οι γιατροί στο παρελθόν είχαν ερμηνεύσει λανθασμένα τους πόνους της δίνοντάς της παυσίπονα και λέγοντάς της ότι οι υπέρηχοί της έδιχναν μια χαρά. “Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς που έχετε το ίδιο πρόβλημα έχετε ακούσει λάθος διαγνώσεις από γιατρούς. Αλλά αυτός ο πόνος δεν είναι φυσιολογικός και νορμάλ”, λέει η ίδια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Culpo (@oliviaculpo)

“Σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν με την ενδομητρίωση θα ήθελα να πω ότι καταλαβαίνω την κατάθλιψη και την μοναξιά που μπορεί να νιώθετε. Είναι δύσκολο όταν ένας χρόνιος πόνος δεν κατανοείται και δεν παίρνει απαντήσεις από πουθενά”, λέει η Culpo που αυτή τη στιγμή αναρρώνει στο σπίτι της.

Η ενδομητρίωση είναι μια καλοήθης πάθηση, που χαρακτηρίζεται από την έκτοπη ανάπτυξη ενδομητρικού ιστού εκτός μήτρας. Το ενδομήτριο είναι ο βλεννογόνος χιτώνας της μήτρας.

Η ενδομητρίωση εντοπίζεται κυρίως στην ελάσσονα πύελο, στις ωοθήκες, στις σάλπιγγες, στους συνδέσμους της μήτρας, αλλά και στην περιτοναϊκή κοιλότητα και σπανιότερα σε άλλες θέσεις. Εμφανίζεται συχνότερα σε άτοκες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας . Η συχνότητα της στον γενικό πληθυσμό είναι 2-3%. Όσον αφορά την αιτιολογία της έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες. Η θεωρία της «άμεσης εμφύτευσης» είναι η ευρύτερα αποδεκτή. Σύμφωνα μ’ αυτή, τα ενδομητρικά κύτταρα, που υπάρχουν στο αίμα της περιόδου, εμφυτεύονται κατευθείαν στην ελάσσονα πύελο, μετά από παλινδρόμηση δια μέσω των σαλπίγγων.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News