Η σιωπή είναι χρυσός και για την υγεία του εγκεφάλου σου!

By

Το ρητό πως η σιωπή είναι χρυσός φαίνεται πως βρίσκει εφαρμογή στη νέα φινλανδική έρευνα. Μπορεί η σιωπή στην προκειμένη περίπτωση να μην φέρνει πλούτο, αλλά σίγουρα φέρνει ψυχική και σωματική υγεία. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που πραγματοποίησαν Φινλανδοί ερευνητές, δύο λεπτά απόλυτης σιωπής μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο όσο αν κοιμόμασταν 15 λεπτά παραπάνω.

Οι Φινλανδοί ερευνητές πήραν ως βάση την καμπάνια του Φινλανδικού Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο είχε προωθήσει το 2011 την σιωπή ως εξαγώγιμο, τουριστικό προϊόν. Τότε καλούσαν τους τουρίστες να επισκεφθούν τη Φινλανδία και να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες και την ομορφιά των ήσυχων τοπίων της χώρας. Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα στις αφίσες «Ησυχία, παρακαλώ» και συνοδευόταν από λίγες κουβέντες ακόμη: «Όχι άλλη κουβέντα, πράξεις!».

siopi

Τα τελευταία χρόνια στα Πανεπιστήμια του Όρεγκον και του Ντιουκ, γίνονται πειράματα από τα οποία προέκυψαν πως τόσο σε νεογέννητα ποντίκια όσο και σε ανθρώπους δύο λεπτά απόλυτης ησυχίας, μπορούν να επιδράσουν στον εγκέφαλο μας το ίδιο χαλαρωτικά όσο αν κοιμόμασταν ένα 15’ της ώρας ή αν ακούγαμε την αγαπημένη μας μουσική για 5 λεπτά.

Έτσι, οι επιστήμονες επιμένουν πως η σιωπή βοηθά στην ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη και δεν τον αναγκάζει να παράγει υψηλά επίπεδα ορμονών, όπως όταν ακούει πολλές ομιλίες και θορύβους. Τα κύματα ήχου επιδρούν στον εγκέφαλο, ο οποίος τα αντιλαμβάνεται ακόμη και όταν κοιμόμαστε, οπότε με έναν τρόπο αποσυμπιέζεται η ένταση και ο εγκέφαλος λειτουργεί σωστά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News