Είναι επίσημο! Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο!

By

Τέλος στη μάχη του ξυπνητηριού! Εάν ακόμα διαφωνείς με τον σύντροφό σου πως εκείνος χρειάζεται περισσότερο ύπνο από εσένα, τώρα μπορείς να πάρεις το αίμα σου πίσω. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 210 άτομα μέσης ηλικίας – άνδρες και γυναίκες – και διαπίστωσαν πως οι γυναίκες είχαν περισσότερες επιπτώσεις στην υγεία τους από την έλλειψη ύπνου.

«Ο λίγος ύπνος στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες και αισθήματα επιθετικότητας, κατάθλιψης και θυμού. Αντίθετα, αυτά τα αισθήματα δεν υπήρξαν στον ίδιο βαθμό για τους άντρες που δεν κοιμόντουσαν αρκετά», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Jim Horn και συνεχίζει:

ypnos-gunaikes-1

«Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε το μυαλό μας μέσα στην ημέρα, τόσο περισσότερη ‘ανάρρωση’ χρειάζεται και κατ’ επέκταση περισσότερο ύπνο. Οι γυναίκες, από τη στιγμή που έχουν περισσότερες ικανότητες στο multitasking, χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους συγκριτικά με τους άντρες. Επομένως ο ύπνος τους θα πρέπει να είναι ποσοτικά και ποιοτικά καλύτερος».

Όπως επισημαίνει ο Horn, οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται κατά μέσο όρο 20 λεπτά περισσότερο, αν και ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι και περισσότερος ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού, όμως ποτέ λιγότερος!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News